Sikeres volt a KESI-Spartacus a női asztaliteniszezők 2022/23-as Extra Liga bajnoksága kezdetén! A múlt hétvégén vette kezdetét a női asztaliteniszezők 2022/23-as Extra Liga bajnoksága.

A 15 csapatosra bővült bajnokságban a csapatok körmérkőzést játszanak az ősz folyamán, ahol kialakul tavaszra a felső ház, illetve alsó ház.

kesi-spartacus

Tóth Kata, Tölgyes Dorottya, Polónyi Nóra, Radonjic-Mojsilov Aleksandra

A felső házban a csapatok tavasszal a Final Fourért küzdenek, míg az alsó házban a kiesés elkerüléséért szállnak harcba. A szezon második felére fog két részre osztódni a bajnokság. A sparisok célja az új idényben a legjobbak közötti szereplés, amit egy átalakult csapattal próbálnak meg kivívni. A tavalyi évhez képest két helyen is változott a csapat. Ciurcui Melinda távozott és Füle Kata, aki tanulmányai miatt nem tudta vállalni az extra ligát. Helyükre a korábban már Kecskeméten játszó és élő Tóth Kata érkezett, akinek rutinja jól jön a csapatnak. Mellette a 15 éves KESI-s fiatal tehetség, Polónyi Nóra csapatba építése fog prioritást jelenteni.

sportág: asztalitenisz
időpont: 2022.09.23-25.
helyszín: Ormai csarnok Budapest

eredmények:
KESI-Spartacus – PTE PEAC 7:0
győztesek: Radonjic-Mojsilov A. – Polónyi N. páros 1, Tölgyes D. 2, Radonjic-Mojsilov A. 2, Tóth K. 1, Polónyi N. 1.

Békési TEAM – KESI-Spartacus KESI 0:7
győztesek: Radonjic-Mojsilov A. – Tóth K. páros 1, Tóth K. 2, Polónyi N. 2, Radonjic-Mojsilov A. 1, Tölgyes D. 1.

KESI-Spartacus KESI – NAC Nyíregyháza 6:2
győztesek: Radonjic-Mojsilov A. – Tölgyes D. páros 1, Polónyi N. 2, Tóth K. 1, Tölgyes D. 1, Radonjic-Mojsilov A. 1.

Statisztika UAK – KESI-Spartacus KESI 0:7
győztesek: Radonjic-Mojsilov A. – Polónyi N. páros 1, Radonjic-Mojsilov 2, Tóth K. 2, Tölgyes 2.

Tölgyes Dorottya, Polónyi Nóra, Radonjic-Mojsilov Aleksandra, Tóth Kata

A bajnokság az idei évben is tornarendszerű lebonyolításban zajlik, ahol hétvégente 3-4 mérkőzés vár a csapatokra. A kecskeméti asztaliteniszezőknek az első hétvégén a Pécs, Békés, Nyíregyháza és Statisztika elleni mérkőzésekkel indult.

A pénteki napon pécsi fiatalok ellen vették fel a küzdelmet a hírös városi lányok. A rutin és a tapasztalat mellettünk szólt a legfelsőbb osztályban első évüket taposó pécsiekkel szemben. A kecskeméti csapatból mind a négy lány szerepet kapott, és a papírformának megfelelően alakultak a mérkőzések. Ezáltal a végeredmény is egy megérdemelt 7:0-ás győzelem lett.

Szombaton délelőtt a békési csapat ellen a lányok ott folytatták a menetelést, ahol pénteken abbahagyták. A mérkőzést az elejétől fogva irányították, kézben tartották a Spartacus versenyzői. Várakozásunknak megfelelően itt is érvényesíteni tudtuk a játékerőből adódó különbséget. A lányok magabiztosan gyűjtötték be a győzelmeket egymás után, és megingás nélkül haladtak az újabb 7:0-ás siker felé.

Szombaton délután a csapat harmadik hétvégi mérkőzése következett Nyíregyháza ellen. Ezen a mérkőzésen is szerepet kapott mind a négy játékos. Tölgyes magabiztosan, Tóth rutinosan, Polónyi harcosan, Radonjic-Mojsilov kisebb megingásától eltekintve hozták mérkőzéseiket. A győzelem nem forgott veszélyben ezen az összecsapáson sem. Az eredmény pedig 6:2 lett javunkra.

Vasárnapra maradt a Statisztika elleni küzdelem, ahol mindkét csapat fokozottan készült. A mieink a páros küzdelemben fordulatos meccsen nyertek 3:2 arányban, amivel megszereztük a vezetést, és ez lendületet adott a csapatnak. A vereség az ellenfelet nagyon megfogta, nekünk pedig nagy önbizalmat adott. Az egyéni mérkőzések folyamán összesen egy szettet engedélyezett a fővárosi alakulatnak. A határozott játéknak 7:0-ás siker lett a gyümölcse.

A hétvégét így négy csapatgyőzelemmel zárták a KESI-Spartacus leányversenyzői, amit teljesen megérdemeltek a látottak alapján.

Tölgyes Dorottya

Szabó Krisztián edző:

Az átalakult csapatunkba az újonnan érkező Tóth Kata gyorsan beilleszkedett a kecskeméti kötődése révén. A fiatal Polónyi Nóra pedig nagy reményekkel vágott bele az új szezonba. Reményeim szerint sokat tud tanulni rutinosabb játékosainktól, nagy fejlődési potenciál és lehetőség áll előtte a csapatba kerüléssel. Radonjic-Mojsilov Aleksandra magabiztosan, Tölgyes Dorottya pedig lendületesen kezdte az évet, ami bizakodásra ad okot a jövőre nézve az egész csapat számára.

Gratulálok az egész csapatnak a kiegyensúlyozott, határozott kezdéshez!

 

Forrás: Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

Kapcsolódó cikkünk

 

 

 

 

 

Hozzászólások