A megújuló Mélymerülés utcalap elé – A Mélymerülés utcalap szerkesztősége kiadójával, a Védőháló Karitatív Közhasznú Egyesülettel a közelmúltban úgy határozott, hogy töretlenül folytatja a művészeti magazin megjelentetését. A megújuló lap bemutatóját 2022. augusztus 29-én, hétfő délutánra tervezik. A művészeti magazin kedvezményezettje – a vásárlók és a remélt támogatók jóvoltából – ez alkalommal is egy beteg fiatal.

MÁTÉ 27 éves. Egy ritka genetikai betegséggel született, ami már magzat korában eldöntötte egész életének alakulását. Sok munkával, fejlesztéssel jobb eredményeket értek el, mint amit az orvosok reméltek. De még így is szellemi- és mozgássérült, súlyos epilepsziával éli mindennapjait.

Állapota 10 éves korától romlik, ami az elmúlt 2 évben gyorsult fel. Azóta ágyban fekszik, és 24 órás ápolásra van szüksége. Ezt édesanyja látja el. Többféle problémával küzdenek, szakorvosok ellátására van szükség, de ez sajnos a pandémia alatt nagyon megnehezedett, többször elérhetetlenné vált. Ezért sokszor csak magánrendelésen tudják őt ellátni, ami előfordul, hogy csak Budapesten elérhető. Csak fekve tud utazni, ezért mentőautó tudja szállítani.

Sajnos magánrendelésre a mentőszolgálat nem szállíthat, csak fizetős betegszállítás lehetséges, ami nagyon sokba kerül alkalmanként. Édesanyjával, Évával ketten élnek, ezeket az ellátásokat csak a szeretteik támogatásával tudták finanszírozni. De lassan minden forrás kimerül, nagyon kell a segítség. Máté sajnos nem gyógyulhat meg, de a betegségével járó gyötrelmeket csillapíthatjuk. Ehhez el kell juttatni oda, ahol orvosi segítséget kaphat, majd vissza. Ebben szeretné a lap őt támogatni több alkalommal.

megujulo melymerules

A megújuló Mélymerülés utcalap ez évi második száma jelenleg nyomdába küldés előtt áll.

Ulrich Gábor javaslatára, aki az újság és a kísérő programok arculatának az indulástól tervezője és igényes formálója, a szerkesztőség tagja lett A. Fehér Vera fotóművész, a Punkt.hu munkatársa, a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteménykezelője.

Az új formátummal és arculattal jelentkező színes magazin ára: 1000,-Ft/darab, illetve hasonló árú lesz a letöltés is (vedohalokecskemet.hu).

További támogatást a Védőháló Egyesület Kecskemét OTP Banknál vezetett 11732002-20422392 számlaszámon örömmel fogadnak. Közlemény: Mélymerülés, Máté javára.

Megújuló MÉLYMERÜLÉS utcalap

 

Számlaszám: OTP 11732002-20316895
Megjegyzés rovatban: “Mélymerülés laptámogatás”

 

MÉLYMERÜLÉS utcalap – Facebook

 

A témával kapcsolatos korábbi cikkünk

 

Hozzászólások