Megkezdődött a női asztalitenisz bajnokság Extra Ligája. Kecskemét legmagasabban jegyzet női csapata, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér I. is megkezdte a szereplést. A tavalyi bronzérem után az idén is a Play off-ba kerülés a cél. Négy mérkőzésből négy győzelemmel kezdte meg a szereplést a csapat.

Női asztalitenisz Extra Liga 1-4. forduló

Időpont:   2020.09.11-13.
Helyszín:  Dr. Ormai László asztalitenisz csarnok, Budapest, Marczibányi tér 13.

Eredmények:

Kiskunmajsai AC – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 3:6
Győztesek: Radonjic – Mojsilov 3, Ciurcui 2, Füle 1

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér- Női AC Nyíregyháza 6:1
Győztesek: Ciurcui – Füle páros, Ciurcui 2, Radonjic-Mojsilov 2, Drabant 1

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér-Szekszárd AC 6:4
Győztesek: Ciurcui-Füle páros, Ciurcui 3, Radonjic-Mojsilov 2

Kanizsa Sörgyár SE- Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 1:6
Győztesek: Ciurcui-Füle páros, Ciurcui 2, Radonjic-Mojsilov 2, Drabant 1

Repülőrajtot vett a Női asztalitenisz Extra Ligában a Spari! A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér az előző idényben bronzérmes lett, és a csapat gerincét adó Radonjic-Mojsilov Aleksandra, Füle Kata, Drabant Anita, Márkus Enikő mellé egy régi-új igazolás érkezett Ciurcui Melinda személyében, aki korábban már játszott Kecskeméten, és most örömünkre újból erősíti a gárdát.

A nyári felkészülés után először állt asztalhoz a tornarendszerben megrendezett hétvégén az együttes. A csapatok pénteken, szombaton és vasárnap négy fordulót játszottak le a bajnokságból, ahol látni lehetett az új szabályok adta lehetőség miatti erőviszonyok változását. A Magyar Asztalitenisz Szövetség döntése értelmében a hazai csapatokban játszhatnak olyan külföldiek vagy magyarok, akik több bajnokságban szerepelnek. Ezzel a lehetőséggel az egyesületek többsége élt is, és a tavalyi évhez képest átrendeződött a csapatok erőssége, az újonnan a bajnokságba érkezők által emelkedett a színvonal.

A fentiek tudatában nagy várakozás előzte meg a női asztalitenisz bajnokság Extra Liga 1-4. fordulóját.

Lányaink az első napon, pénteken a Kiskunmajsa AC csapatával mérkőztek és játszottak nagyon kiélezett 3 órás meccset. A mérkőzés elején rögtön a párost és az első egyéni mérkőzést elveszítve vezetéshez jutott az ellenfél, ami után zsinórban öt mérkőzést nyertünk. 5:2-es állásnál egy mérkőzésre voltunk a győzelemhez, ami nehezen akart összejönni. Végül azonban Radonjic-Mojsilov egy végletekig kiélezett küzdelemben feltette a pontot az i-re, és nyertünk 6-3 arányban.

Szombaton nehezebb feladat várt a lányokra, mivel két mérkőzés is szerepelt a programban. Ezek közül a délutáni Szekszárd elleni kifejezetten nehéznek ígérkezett. Délelőtt a nyíregyháziak alakulata volt az ellenfél, ahol a sparisok a mérkőzéseket végig kézben tartva, magabiztosan nyerték a mérkőzést 6-1 arányban, ezzel jól rákészülve a délutánra.

Az ebéd és pihenő után a Szekszárd AC csapata ellen készülhettek a lányok, ahol abszolút háromesélyes mérkőzésre számíthatott mindenki. Ezt igazolva már rögtön a meccs elején a párosok csatája hatalmas küzdelemben dőlt el számunkra 3:2 arányban. Az egyéni összecsapások során fej-fej mellett haladtak a csapatok 3-3-ig.  Ekkor sikerült két mérkőzést nyerve előnyhöz jutni. A két utolsó meccsen kialakuló párharc méltó befejezése volt az egész csapatmeccsnek. Füle ugyan vesztett, de Radonjic-Mojsilov döntő szettes mérkőzést nyerve sikerült 6:4-re legyőzni a jó játékosokból álló szekszárdiakat.

Vasárnapra maradt a Kanizsa Sörgyár csapata, ahol egy román és egy szerb játékos is asztalhoz állt. Az igen kellemetlen stílusú csapattal meggyűlt a lányoknak a baja, de a nehézségeket leküzdve a végére egy sima 6:1 arányú győzelmet könyvelhetett el csapatunk.

Szabó Krisztián vezető edző: Egy igazán nehéz hétvégén vagyunk túl, ahol alig lehetett előre számolgatni. A nyári felkészülésünk jól sikerült, és bizakodva vágtunk neki a szezonnak, de ellenfeleink is megerősödtek kivétel nélkül. A bajnokság színvonala a rengeteg új érkező miatt nagyon megerősödött. Csapatunkhoz érkezett Ciurcui Melinda, aki bizonyította felkészültségét . Az eredmények ismeretében szükségünk is volt az ő személyére, játékára, rutinjára. A hétvége folyamán mindenki győzelemmel segítette a csapatot. Örömteli és kiemelendő, hogy Melinda minden egyéni mérkőzését megnyerve hagyhatta el az asztalt, így nagyban hozzájárult a sikerhez. Bizakodva várjuk a folytatást, ami október 3-4-én lesz Orosházán.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér honlapja ITT érhető el.

 

Hozzászólások