Rejtélyes éjszaka a hangszerek királynőjével. Orgonák éjszakája augusztus 7-én. Nem fél a sötétben? Ön is szereti a kalandokat, újdonságokat? Akkor jó hírünk van, a Filharmónia Magyarország idén is megrendezi az Orgonák éjszakáját.

rejtelyes ejszaka

Országosan több mint 50 városban, több mint 100 helyszínen várják a jobbnál jobb programok az érdeklődőket!

Olyan fantasztikus művészeket hallhatnak, mint Pálúr János, Tóka Ágoston, Somogyi-Tóth Dániel, Tabajdi Ádám, Kovács Szilárd Ferenc és Szamosi Szabolcs. Többek között olyan újdonsággal találkozhatnak, mint a Kodály Központ tetejéről felcsendülő orgonaszó. De lesz fényfestés, élvezhetik az orgona hangját babzsákban ülve és megismerhetik a hangszer ezer arcát.

Rejtélyes éjszaka – Az Orgonák éjszakája immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre országszerte. Pécsett ismét több helyszínen találkozhatunk a hangszerek királynőjével.

Csatlakozzanak a vezetett esti sétához, ahol körbejárhatják a Zsolnay negyed történelmi területeit, a Planetáriumot és a parkot orgonaszó kíséretében. Nem csak a felnőttek találnak maguknak programot, a kicsik a Színház téren különböző hangszeres játékokkal tölthetik az időt.

Végül egy egyedülálló, exkluzív produkcióval ér véget az éjszaka a Kodály Központban. Egy körtúrán vehet részt a közönség Somogyi-Tóth Dániellel, Pálúr Jánossal, Kovács Szilárd Ferenccel, Tóka Ágostonnal, Szamosi Szabolccsal.

Az első állomás a hangversenyterem, ahol a teljes sötétség uralkodik, csupán két lámpa fedi fel, ki rejtőzik az orgona mögött. A hangszer most először szólal meg nagyközönség előtt.

A második állomás egy teljesen más hangulatot hoz magával. Az aulában képzőművészek alkotásait láthatják a falakra vetítve, babzsákokon pihenve élvezhetik az orgonamuzsikát pezsgőt vagy bort kortyolgatva.

Végül a Kodály Központ előtt csodálhatják meg a fényfestést, mely beborítja az egész épületet, a tetőről pedig a d-moll toccata és fúga szenzációs darab szól majd.

Ezenkívül nagy öröm, hogy a Filharmónia Magyarország szervezésében újra Magyarországon köszönthetjük a pápa kórusát. Élje át Ön is a fenséges koncert hangulatát augusztus 6-án Pécsett a Bazilikában úgy, ahogy maga Ferenc pápa is teszi azt a Vatikánban.

rejtelyes ejszaka

A Vatikáni Sixtus-kápolna kórusa

Az OrgonaPont sorozat még három csodás koncerttel ajándékozza meg a közönséget Pécsett augusztusban péntekenként. Balatoni Sándor, Kovács Róbert és Kővári Péter orgonaművészek mellett Kriszta Kinga szoprán, Czirok Zoltán harsonaművész és Bognár Szabolcs bariton gondoskodik arról, hogy Önök tartalmasan töltsék és felhőtlenül élvezhessék a templom hűvösében a nyár utolsó hónapját.

Jegyek válthatók a Kodály Központban (Pécs, Breuer Marcell sétány 4; +36 72 500 300; jegypenztar@filharmonia.hu), a Ticket Express irodáiban, online a www.jegymester.hu oldalon, valamint a koncert előtt a helyszínen.

Forrás: Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.

Magazinunk kapcsolódó cikkeit itt és itt olvashatja.

 

 

 

Hozzászólások