A világpremierrel egy időben, szeptember 14-től látható a hazai mozikban David Gilmour, a Pink Floyd gitáros-énekesének tavaly júliusi “életmű-koncertjén” készült kétórás koncertfilm.

45 évvel a legendás Pink Floyd Live at Pompeii koncertfilm felvételei után, 2016. júliusában David Gilmour visszatért a római kori amfiteátrumba, és a „Rattle That Lock” szólóalbumát népszerűsítő turné keretében 2600 szerencsés rajongó előtt adott két egymást követő estén koncertet. Gilmour megőrizte a monumentális Pink Floyd koncertek audio-vizuális performansz jellegét, a koncert során a lézerek és a pirotechnikai trükkök mellett egy hatalmas köríves vászonra kivetítve külön erre az előadásra készített élő videomix színesítette a válogatott dalokból álló koncertet.

Előzetes

A kitűnő zenészekből álló „all-star” banda David Gilmour szinte teljes életművét életre keltette a színpadon, köztük olyan Pink Floyd klasszikusokat is, mint a „Wish You Were Here”, a „Shine On Your Crazy Diamond”, a „Comfortably Numb”, vagy a „One of These Days” – ez utóbbi az egyetlen, amely Adrian Maben 1971-es koncertfilmjében is szerepelt. Mindkét estén különleges előadásmódban élvezhette a közönség a „The Great Gig In The Sky” című szerzeményt is a „The Dark Side Of The Moon” albumról, amely nagyon ritkán szerepel Gilmour szólókoncertjein. A koncert a klasszikus Pink Floyd dalok mellett David Gilmour szólóalbumai, a Rattle That Lock és az On An Island legsikeresebb szerzeményeit is felvonultatta.

A dupla koncertről mozifilm készült Gavin Elder rendezésében, amely 2017. szeptember 13-án, egyetlen este világszerte több mint 2000 filmszínházban látható. Magyarországon szeptember 14-től látható a film, a filmklasszikusok újra-bemutatására és színpadi produkciók moziközvetítéseire specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Corvin Moziban, a Csepeli Moziban és a Pólus Centerben vetítik, emellett országszerte számos helyszínen, köztük Szegeden, Sopronban, Kecskeméten, Egerben, Pécsett, Debrecenben, Szombathelyen és Tapolcán is bemutatják.

A vetítési helyszínek részletes listája

 

Forrás: Pannonia Entertainment

 

 

Hozzászólások