A CSI Helyszínelőkben már három számukat felhasználták, rajongóik vannak
Szentpétervártól Új-Zélandig. A zenekészítés hagyományos megjelenési
platformjait unalmasnak találták, ezért az új album első számát, a Space
Medusa-t hangonként rakatták össze a Facebookon háromezer rajongóval. A
Space Medusa a Petőfi Rádió Toplistáján egészen az első helyig repült.

„Az új lemez talán fő jellemzője, hogy éteri hangzások jelennek meg különböző zenei köntösökben” – állítja a frontember, Zságer Balázs. -“Minden eddiginél nagyobb hangsúly került a tartalomra, az ihletettségre és a mondanivalóra. Úgy érzem, hogy a Light Leaks egy érzékeny lemez lett, amelyhez engem különös, személyes szálak is fűznek. A zenekartól eddig nem hallott új hangzásvilág első hírnöke a Space Medusa.”

A Commodore 64-en induló Zságer szívesen emlékszik vissza azokra az időkre, amikor úgy kellett zenélni, hogy a számítógép teljes kapacitása kisebb volt, mint egy átlagos mai email mérete. Az új lemezen is találunk majd erre utaló hangzásokat. A zenélés maradt, a technika azonban nagyot fordult. Manapság akár már a villamoson ülve is összerakhatunk stúdióminőségű zenét telefonon, tableten vagy egy ultra-hordozható számítógépen.

                                                                

A versenyszféra is felfigyelt a zenekarra: „a Žagar világra szóló dolgokat művel az elektronika és a kreativitás metszéspontjában, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Ezért ajánlottunk fel neki és rajongóinak egy-egy egyedi, Žagar- designnal ellátott Ultrabook kategóriájú számítógépet” – mondja Golubeff Róbert, az Intel magyarországi képviseletétől.

A Light Leaks megjelenéséhez kapcsolódóan március 20-án egy Facebook alkalmazás indult, melyben az új album borítóját kell egy kirakós játékban összerakni. A résztvevők között dedikált CD-t, koncertjegyet, valamint egy egyedi, Žagar logóval díszített Ultrabookot sorsolnak ki.

A Light Leaks április 3-án jelenik meg, a lemezbemutató koncert április 13-án lesz a Millenáris Teátrumban.

2013. március 28.

Hozzászólások