2015. augusztus 1. és 3. között újra a családoké a főszerep az Egri Várban. Irodalmi kávéházzal, játszóházzal, vitézi próbával, könyvműhellyel és előadásokkal várnak kicsiket és nagyokat.

gardonyi_fesztival1

Az Egri Várban 2015-ben immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Gárdonyi Irodalmi Fesztivál, mely kreatív formában igyekszik az irodalmat és az Egri csillagok világát közelebb hozni korunk emberéhez. Az egész napos programsorozat minden korosztálynak könnyed és felejthetetlen szórakozást kínál.

A gyermekeket kézműves foglalkozásokkal, meseprogrammal, gyermekelőadásokkal és látványműhelyekkel várják. Igazi különlegességnek ígérkezik a Gergők és Vicuskák program, ahol a résztvevők belebújhatnak az Egri csillagok szereplőinek bőrébe. Megelevenedik a múlt és a vitézi szertartás keretei között íjászatban, célba dobásban, létramászásban, settenkedésben kell teljesíteni a kihívásokat. Vitézek kerestetnek!- szól Szent László Vitézeinek szlogenje és ami biztos, hogy augusztus 1 és 3. között az Egri Várban bárki vitézzé válhat.

Az esti órákban kiváló színművészek idézik meg az egykor letűnt korokat. Szombaton az időutazás megteremtésében a Kossuth-díjas Hűvösvölgyi Ildikó, Saárossy Kinga és Blaskó Balázs vesznek részt. Vasárnap este A feleségek felesége címmel Petőfiné Szendrey Júlia naplóját, levelezését ismerhetik meg a látogatók Patka Heléna előadásában. A fesztivál utolsó napján Karádi István zenés műsorában az esemény címadó írója, Gárdonyi Géza személye elevenedik meg.

Vár az élmény!
Eger a te történeted, idén is!

A Fesztiválról bővebben

 

Hozzászólások