Három júniusi estén várja az érdeklődőket az Arborétumba az Újvilág Passió előadásaira a kecskeméti teátrum társulata. 2015. június 12-13-14-én negyedik alkalommal mutatják be Krisztus szenvedéstörténetét a kecskeméti Katona József Színház művészei Cseke Péter rendezésében.

 

passio1

 

A 2012-ben útjára indított sorozat mára nemes hagyománnyá érett. Az ország minden részéről érkeznek nézők, hogy tanúi lehessenek a Mária kápolna melletti különleges szakrális játéktérben bemutatott passiójátéknak.

 

passio2

 

Az idei előadásoknak több díszvendége is lesz. Cseke Péter meghívására Kecskemétre érkezik Joseph Lang, az Europassio Szövetség főtitkára. Június 12-én pedig kihelyezett ülést tart a hírös városban a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata, amelynek tagjai este megtekintik az előadást.

 

passio3

 

Az Újvilág Passió szövegkönyve az Evangéliumra támaszkodik. A szerzők, Kocsis L. Mihály és Cseke Péter újszerű megközelítésre törekedtek: a darab magyar szerzetesek igaz történetéről mesélve hirdeti és tanítja Jézus legfontosabb üzenetét, a szeretetet.

 

passio4

 

A főbb szerepekben Csémy Balázst, Hajdú Melindát, Kőszegi Ákost, Ferencz Bálintot, Csombor Terézt, Magyar Évát, Fazakas Gézát, Porogi Ádámot, Hegedűs Zoltánt láthatja a közönség.

 

passio5

 

A június 12-13-14-ei előadások kezdési időpontja 20 óra 30 perc. Esőnap: június 15-e.

 

 

Hozzászólások