Kecelen három napig a virágoké volt a főszerep!
December 4-6-a között rendezték meg a
29. FLORA Virágfesztivált,

13. alkalommal társrendezvényét, a
Keceli Országos Fazekas Kiállítást,

2. alkalommal az Erőgépek Kiállítását.

flora

Lázas készülődés előzte meg a rendezvényt annak érdekében, hogy a keceliek méltóképp fogadják a vendégeket. Az Együtt Kecelért csoport aktív tagjai ismét elkészítették a Betlehemet, mely a kiállítás előtti téren látható.

betlehem
A Városi Könyvtár Művelődési Ház által szervezett kis ünnepség keretében felkerültek az adomány-fenyőfára a díszek, így a kiállítás megnyitásának napján teljes pompájában fénylett a karácsonyfa.

díszítés

Az Adventi koszorú is helyére került, Balláné Szűcs Adél és  munkatársai örvendeztettek meg vele bennünket.

adventikoszoru

A körforgalomban egy különleges, nem mindennapi karácsonyfa állítására került sor. Nemes György álmodta meg, felhívására több mint ezer CD és DVD gyűlt össze. A fa felállításában civilek, vállalkozók, intézmények is segítettek. Átadása kis ünnepség keretében történt. Pompás dísze lett Kecel központjának!

cdkaracsonyfa

A FLORA Virágfesztivál három napig rengeteg látnivalóval szolgált az idelátogató több ezer vendégeknek.  A megnyitón Haszilló Ferenc polgármester köszöntötte a vendégeket, és elmondta, hogy az idei Flora kimondottan családi jellegű rendezvény.  A virágerdőben laknak: Süsü, Mirr-Murr, Pom Pom, a nagy ho-ho-ho horgász, a Bádogember.  Megyeri János szobrászművész mesefigurái örvendeztették meg a kicsiket és nagyokat.

A hazai kertészeti szakközépiskolákból érkező ifjú virágkötők a mesékhez kötődő versenyfeladatokat készítettek.

mese

 

mese2

Nagy sikere volt a már hagyományosan megrendezésre kerülő  XIII. Keceli Országos Fazekas Kiállításnak. Idén a fazekas kiállítás témája a házon belüli és ház körüli használati, berendezési tárgyak. Az  ország minden tájáról érkeztek a hagyományokat őrző fazekasmesterek. Közülük egy mester hazavihette az esemény nagydíját, egy mester pedig a szakmai közösség által alapított „Mesterek tiszteletére” elismerést.

fazekas1
A három nap programjában  virágkötészeti bemutató, tökfaragás, ételkóstoló, növénysimogató, élőszobor, fotópályázat, alkalmi bélyegzés is szerepelt a család valamennyi korosztálya számára. A jó idő kedvezett a szabadtéri kirakodóvásárnak. S ha megéheztek vendégeink a nézelődésben, a Keceli Ízek Utcája invitálta őket illatával, ízeivel.

A Városi Könyvtár és Művelődési Házban és a Városi Múzeumban tárlatok, gyermek- és családi programok, az iskolák épületében virág- és karácsonyi vásár várta a látogatókat.

Társrendezvényként az idén második alkalommal rendezték meg nagy sikerrel az Erőgépek Kiállítását. Ennek érdekessége volt, hogy a keceli gazdák 84 különböző típusú traktort mutattak be az érdeklődők előtt. A legrégebbi 1950-ben készült.

traktor

A rendezvényről a videó itt tekinthető meg:

 

Mi, keceliek azt reméljük, hogy az idelátogatók rengeteg élménnyel gazdagodva, és azzal az elhatározással tértek haza, hogy jövőre ismét ellátogatnak hozzánk!

Tné Filus Ica

 

 

Hozzászólások