Nagy Versmondás online 2021. – A Versmondók találkozója döntője, a Versünnep felvezető rendezvénye. A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely 9. alkalommal szervezi meg Kecskeméten a Nagy Versmondást május 8-án szombaton 10.00 órakor. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is online térben kerülhet erre sor. A versek mellett Kecskemét irodalmi emlékeivel, helyszíneivel is ismerkednek majd a résztvevők.

nagy versmondas online

A szervezők célja:

  • felhívni a figyelmet a költészet értékeire
  • a város irodalmi emlékeinek, helyszíneinek bemutatása
  • a Kecskeméthez kötődő költők, mint Petőfi Sándor, Móricz Zsigmond, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, valamint a kulturális életében ma is aktív szerepet vállaló Kossuth-díjas kortárs költő, Buda Ferenc tavaszi témájú verseinek megismerése.

A közös versmondás ereje és élménye a versmondók találkozójának legmeghatározóbb élménye.

A Nagy Versmondás online 2021. során hat vers vagy versrészlet fog elhangozni Krucsó Rita Júlia bábszínész irányításával.

Az érdeklődők megismerkedhetnek Az alföld című vers fordításaival is. Petőfi Sándor verseit több mint 50 nyelvre lefordították, és olvashatóak a világ különböző tájain. A Hírös Agórában jelenleg Európai Önkéntes Program keretében tevékenykedő fiatalok saját nyelvükön: spanyolul, oroszul, törökül és angolul mondják el a közismert verset.

Videófelvétel útján várhatóan öt kecskeméti általános iskola kapcsolódik a Nagy Versmondás online 2021. közös versmondásához. Az adás napjától pedig minden költészetkedvelő kicsi és nagy megtekintheti, és a résztvevőkkel közösen mondhatja a kiválasztott verseket – akár többször is – a Kecskeméti Televízió adásában, a Hírös Agóra honlapján és Fb oldalain.

 

Beszámoló az előző évi versmondó eseményről

 

Hozzászólások