KÜLÖNLEGES ÉS ÖRÖMTELI ESEMÉNY A KECSKEMÉTI VADASKERTBEN! SZIBÉRIAI TIGRISKÖLYKÖK, még pedig HÁRMASIKREK születtek!  A Kecskeméti Vadaskert történetében először születtek tigriskölykök!

harmasikrek

A szülőpár hároméves kora óta lakik a Kecskeméti Állatkertben, és hét év után, 2021. március 31-én egészséges tigriskölykök jöttek világra. Igazán különleges és örömteli esemény!

A tigris faj kilenc alfaja közül három alfaj már sajnos kipusztult, és a ma élő hat alfaj közül Kecskeméten a legnagyobb testű szibériai tigris alfaj egyedei láthatóak.

A Vadaskert életébe nagy meglepetést és örömet hozott a kicsik születése!

A ragadozó állatok körletének két gondozója eközben nagy körültekintéssel végzi a napi feladatokat, teendőket, a tigrisek ellátását. A változatos, ásványi anyag, nyomelem- és vitaminkiegészítéssel előkészített eledelek mellett a legfontosabb az anyatigris nyugalmának biztosítása. A stresszhatások miatt, az egyedi érzékenységek okán a vadállatok utódgondozása igen kockázatos.

A tigriskölykök és az anya is jól vannak, a kicsik szépen fejlődnek, a születéskori 900-1000 gramm súlyuk öt hetes korukra 4700 és 5100 grammra gyarapodott.

A hármasikrek közül két hím és az egy nőstény ivarú kölyök az anya féltő gondoskodását élvezi.

Egyelőre még az állatházban tartózkodnak, így a közönség számára még nem láthatóak.

A különleges és örömteli esemény után az apa- és anyaállat e héttől kezdve néhány órát már együtt tölt, a kicsiktől elzártan. A család összeszoktatása hosszabb folyamatot igényel, azt fokozatosan végzik a Vadaskert szakemberei.

Előreláthatólag egy hónap múlva már a látogatók is találkozhatnak a tigriskölykökkel! 

 

Kecskeméti Vadaskert Nonprofit Kft.

6000 Kecskemét, Műkert 1.

weboldal

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások