Nagy Kira Viktória 3. helyezést ért el a 6 szó című kecskeméti versíró pályázaton a 10-16 évesek korcsoportjában. A pályázatot a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, a Montázsmagazin és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely írta ki nyár elején. A legjobbak egyik díja az lett, hogy bemutatjuk őket és nyertes művüket egy interjú keretében a Montázsmagazinban.

nagy kira

Kedves Kira! Hol laksz, hány éves vagy, hová jársz iskolába? Mutatkozz be nekünk, kérlek!

Nagy Kira vagyok. Lajosmizsén lakom, és a Piarista Iskolába járok Kecskemétre. Idén kezdem a 6. osztályt. Az iskola mellett aktívan kosárlabdázom is.

Kik a családod tagjai? Néhány mondattal ismertesd meg őket is velünk!

Anyukám Lajosmizsén egy boltot vezet, apukám vállalkozó. Nevelőapukám egy teherautó gumikkal foglalkozó cégnél telephelyvezető. Az öcsém szintén a Piarista Iskolába jár, most lesz 4. osztályos.

nagy kira

Mi a kedvenc tantárgyad a suliban? Írtál már korábban is verseket? Ki buzdított erre? Segített valaki?

Kedvenc tantárgyam az angol és a magyar. Erre a pályázatra a magyartanárom, Brigi néni buzdított. Nagyon hálás vagyok neki, mert magamtól nem mertem volna jelentkezni. Anyukám is támogatott.

Nehéznek találtad a pályázatot? Vagy inkább öröm volt benne részt venni?

Kihívásnak éreztem a pályázatot, mivel ezelőtt nem nagyon írtam verseket. A megadott szavak segítettek a téma megtalálásában.

Milyen hobbid, kedvenc elfoglaltságod van? Hogyan telik a nyár?

A hobbim természetesen a kosárlabda, amit nagyon szeretek. De e mellett érdekel a fotózás is. Nagyon élvezem a nyári szünetet. Minden pillanatát próbálom kihasználni.

Milyen terveid vannak a versekkel való foglalkozás terén? Tudsz tanácsot adni azoknak, akiket szintén érdekel a versírás?

A mostani sikeremnek köszönhetően aktívan írok verseket. Mindenkinek ajánlom, hogy minden lehetőséget ragadjon meg, ha csak egy kicsit is vonzódik a versekhez.

Köszönöm az interjút! További sikereket kívánok a tanulmányaid és az irodalom terén!

Én köszönöm a lehetőséget!

Nagy Kira Viktória: A mezőn

Itt ülök a zöld fűben,
bodzabokor ága ring,
s az illat a levegőben
behatol a lelkemig.

Csend vesz körül,
csak a mező hangja szól,
tücskök muzsikálnak
a fűszálak közt harsogón.

Szeretnék hinni abban,
ha elültetem a remény virágát,
elhozza majd egykor
az emberek jobb világát.

 

Weninger Erzsébet

 

Hozzászólások