N. Sebestyén Katalin kiállítása Örkényben – Március 2-án fantasztikus hangulatú kiállítás megnyitóm volt. Örkény a szívem egyik csücske, s nagyon hálás vagyok Kulcsár István igazgató úrnak a szervezésért, rendezésért, a fantasztikusan megtervezett kiállításért. Emellett hálás vagyok Betűvető Társaimnak is a fantasztikus előadásaikért.

Egy igazán meleg hangvételű megnyitó volt. Hálásak vagyunk az igazgató úrnak a kis verses-novellás füzetecskéért, amellyel kedveskedett mind a látogatóknak, mind a tagoknak. A cudar idő ellenére elég szép számmal jelentek meg vendégek is. Köszönet a vendégeknek is. Egy kis ars poeticával kezdeném, mert ezzel indított Kulcsár István barátom is:

„Apró tüsszentéssel leszáll az alkony, a hold lusta felhőket terel, fekete szárnyait az éj kitárja, itt is, ott is pár csillag kitartó kíváncsisággal figyel.
Sötétség fátylán csendima toporog, az éjszaka kapuját sarkig kitárja.
Elmúltak a szép napok, éveim elszálltak. Mit tollammal e papírra karcolok, talán az égiekhez szól, s egy kislányról, ki boldognak született egykor.
Tudod, az élet eredendően csodaszép, ezt beszélik róla, életünk pirkadatán sírva-ríva megszületünk, s ekkor még oly oktalanul.”

Lelki mélységből visszatérni nagyon nehéz, megváltozott életerőm, fizikális testem, teherbíró képességem, de a küzdés, a tenni akarás, értelmes életet élni fontos célkitűzés. Ekkor ragadtam tollat, ecsetet, hogy a bennem felgyülemlett tragédiákat, a lelkem sebzettségét ily módon próbáljam enyhíteni. Igyekszem a kihívásokat a legjobb tudásom szerint magasabb színvonalra emelni, fontos számomra a képzőművészet és irodalom mai igényeinek maximális kielégítése. Életem részét képezi a fiatal, a kezdő művészek valamilyen szinten történő mentorálása, segítése, hogy bemutatkozhassanak, elindulhassanak azon a göröngyös úton, amelyet a különböző művészeti ágak gyakorlói gördítenek társaik elé.

Nagyon jól sikerült kiállítás-megnyitó és zenés irodalmi est volt. Az igazgató úr, Kulcsár István – aki nem véletlenül Örkény arca – fantasztikus szervezésével megalakult a Betűvetők Klubja, akik az irodalmi részét szolgáltatták a műsornak, és Litóczky Krisztán zongorajátéka fűszerezte virtuális játékával.

Köszönetet szeretnék mondani Cserna Ferencnek, Hermann Marikának, Kovács Attilának, Kulcsár Etelkának, Pál Marikának és Pekkel Edinának, valamennyien a klubtársaim, hogy verseikkel, novelláikkal színezték az estet. Nekem is elhangzott négy versem.

Az első Betűvetők Klub tagjainak bemutatkozására az igazgató úr egy kis verses füzetecskét készített, amelyből csekély összegért a vendégek vásárolhattak, illetőleg a szereplők tiszteletpéldányt kaptak. Úgy érzem, fantasztikus hangulatú, igazán lelkes kis csapat mutatott be olyan műveikből műsort a közönség számára, amely a lelkük mélyén szunnyad.

A kiállításomon teljesen új alkotásokkal mutatkozom be a közönség előtt, hiszen munkáim egy része Győrben található a Gárdonyi Géza Iskolában. Az est folyamán egy festményem került kisorsolásra a vendégek nagy örömére.

A kiállítás március 11-ig látható, mert ezután a Szabadidő Központ tagjainak nagyszabású bemutatkozása következik, amelyre szintén új alkotásokkal jelenek meg.

 

 Szöveg és képek: N. Sebestyén Katalin