A Montázsmagazin több mint 6 éve, 2012. február elsején alakult kulturális és életmód magazin. Cikkeinkben kecskeméti, országos és külföldi vonatkozású hírekről, eseményekről számolunk be, programokat ajánlunk, interjúkat készítünk.

Szlogenünk: Sokszínű, érdekes, értékes.

Pozitív életszemléletű írásainkban követendő értékeket szeretnénk felmutatni. Öt szépirodalmi és képzőművészeti antológiát jelentettünk meg, pályázatokat írunk ki, a Montázs esteken havonta egyszer pedig személyesen is találkozunk az olvasóinkkal és barátainkkal Kecskeméten, a Katona József Könyvtár nagytermében.

A Montázsmagazin vállalja bemutatkozó interjúk, PR-cikkek készítését, kiállítások, könyvek és kiadványok ismertetését, rendezvények promócióját, bannerek, logók, hirdetések, reklámok elhelyezését.

A Montázsmagazin szerkesztői és újságírói

 Weninger Nóra (főszerkesztő)

Angol-magyar szakos bölcsészként végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Az irodalom, a történelem, a művészettörténet és a klasszikus zene állnak hozzá közel. A Montázsmagazin szerkesztése és írása mellett jelenleg egy történeti kutatóintézetben dolgozik. Budapesten él.

 

Weninger Endréné Pécsi Erzsébet (tulajdonos, szerkesztő, újságíró)

A Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett magyar-angol szakos tanári diplomát. Kecskeméten a Petőfi Sándor Általános Iskolában, majd a Piarista Általános Iskolában tanított. A Montázsmagazin egyik alapítója és szerkesztője. Angol nyelvkönyveket írt, versek és egy ifjúsági regény szerzője.

 

Antalffy Yvette (szerkesztő, újságíró)

Cikkei a természettudományokról, a művészetekről, az oktatásról és a filmekről szólnak. Egyik kiemelt témaköre a hallásukban, látásukban és mozgásukban akadályozott emberek világa. Budapesten él, ahol tudósításokat ír kulturális eseményekről. 2012 óta önkéntes újságírója, több éve szerkesztője is a Montázsmagazinnak.

 

Vargáné Gál Anna (szerkesztő)

Budapesten, a Kertészeti Egyetemen szerzett tartósítóipari üzemmérnöki diplomát. A Kecskeméti Konzervgyárban középvezetőként, majd a Bács-Kiskun Megyei Kórházban minőségbiztosítási ügyintézőként dolgozott. 2018 februárjától a Montázsmagazin szerkesztője.

 

Almási Zsuzsanna

Óvónő és akvarellfestő. Kecskeméten él. Óvónőként igyekszik a gyerekek szép iránti fogékonyságát felébreszteni. Több önálló kiállítása volt már. A Montázsmagazinban interjúkat készít festőkkel, képzőművészekkel. A magazin festménypályázatait koordinálja, szervezi.

 

Farkas Ferencné Pásztor Ilona

Borsodból származik, 2 éve a fővárosban él. 40 évig pedagógus volt. Diplomái: magyar-orosz, általános pedagógia, drámapedagógia és közoktatási szakértői. Négy éve foglalkozik módszertannal, játékpedagógiával. Ilyen tárgyú írásai megtalálhatóak a Harmat Kiadó Cikcakk gyermekmagazinjában, valamint a Parakletos Kiadó KateTéka (Hitoktatók Honlapja) rovatában. „Csakis a játék kedvéért” címmel jelentek meg összegyűjtött írásai. A Montázsmagazin számára egy éve küld cikkeket.

 

Lakatos Ilona

A Dunántúlon, Várpalotán él. A Montázsmagazinban cikkei a Kultúra, a Szórakozás és az Életmód rovatokban jelennek meg. Filmajánlókat ír, zenei eseményekről tudósít. Festéssel, írással foglalkozik, kötetei jelentek meg. Írásainak fő jellemzője idézete a poézisről: “Alázat az emberek, az irodalom felé, és a szavak halmazából összeállnak a cizellált verssorok, melyek legbensőnk ihletését fejezik ki.”

 

Orosz Margit

Németh László-díjas tanár, költő. A festői szépségű Bán-völgyében, Bánhorvátiban él. Kötetei, irodalmi tanulmányai jelentek meg. Könyveit az élet ihlette: a vidéken eltöltött évtizedek, pedagógusként a gyermekek körében átélt élmények. Interjúkat készít a Montázsmagazin Íróklubjában, e rovat vezetője.

 

Schramek László

Budapesten él. Történelem-latin szakon diplomázott, történelemből doktori címet is szerzett. A Montázsmagazinban is történelmi témájú cikkeket ír.

 

 

Weninger Endre

Kecskeméten él. Az ELTE angol-történelem szakán szerzett tanári diplomát. A kecskeméti Petőfi Sándor Általános Iskolában, később a Katona József Gimnáziumban tanított. A Montázsmagazinban történelmi és földrajzi témájú cikkeket ír.

  

A szerkesztők és az újságírók rövid bemutatkozása megtalálható a Montázsmagazin Rólunk című rovatában is.

 

 

Hozzászólások