Sikeres rendezvény helyszíne volt 2015. október 31-én a kecskeméti Katona József Könyvtár kávézója. A Montázsmagazin hívta vendégségbe az olvasóit egy kulturális-beszélgetős estre, ahol a résztvevőket nemcsak kávéval és teával várták, hanem igazi szellemi csemegével is.

 

ME 011_

 

Vendégük volt dr. Turai G. Kamil esztéta, művészetfilozófus, Pilinszky díjas költő és leánya, dr. Turai Laura költő, az irodalomtudományok doktora.

 

ME 045_

 

A zsúfolási megtelt kávézóban kellemes hangulat uralkodott. Előbb Weninger Endréné Erzsébet, a Montázsmagazin tulajdonos-szerkesztője üdvözölte a megjelenteket, majd a továbbiakban Szeli Sára újságíró, előadó irányította a beszélgetést. Kérdezte apát és leányát eredményeikről, sikereikről, az eddig megtett útról, a családi élményekről (jelen volt az egész Turai család!), kedvenc zenéjükről, versükről, kedvelt időtöltésükről és még sok másról is.

 

ME 044_

 

Elhangzottak versek is Gyöngyösi Szabó Katalin előadóművész és Kökény Éva költő előadásában (mindketten a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének tagjai). A beszélgetést színesítette a két vendég kedvenc komolyzenei darabjaiból való bejátszás is.

 

ME 053_

 

A rendezvényre sokan voltak kíváncsiak, és ez azt mutatja, hogy a Montázsmagazin egyedi rendezvénye sorozattá bővülhet, hiszen nagy érdeklődés kísérte. Minden hónap utolsó szombatján Kecskemét egy érdekes családja várja a vendégeket a Könyvtár kávézójában, hogy a családtagok meséljenek a kultúrához és egymáshoz fűződő kapcsolatukról, és megosszák azokat az értékeket, amelyeket eddigi életük során felhalmoztak.

 

ME 008_

 

A legközelebbi Montázs-est november 28-án, szombaton 15.00 órakor kezdődik a kecskeméti Katona József Könyvtár kávézójában. Mindenkit szeretettel vár a Montázsmagazin szerkesztősége. (www.montazsmagazin.hu)

 

ME 038_

 

ME 060_

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Turai Kamil                  Dr. Turai Laura

 

Egyik kedves barátunkat, dr. Jakab Tibort még aznap éjszaka versírásra késztette az élmény. Köszönjük a hirtelen megírt sorokat!

Dr. Jakab Tibor

Irodalmi Kávéház Kecskeméten

Az Irodalmi Kávéház megnyílt
a mai napon.
Ünnepi hangulatban,
kis mécsesek az asztalon.

A művészet és az irodalom
új otthont kapott,
A nagyszámú megjelentnek
szép élményt adott.

A MontázsMagazin és a
Weninger családé az érdem,
Hogy az irodalom és a vers
ide mindig visszatérjen.

A verseket s a zenét hallgatva,
megjelent az élet esszenciája,
Felfrissülést ad nekünk,
ha az elme a mindennapokba fárad.

Várjuk a folytatást,
újabb irodalmi élményeket,
Megmutatják és hírt adnak magukról
a kecskeméti emberek!

2015. november 1.

 

 

 

Hozzászólások