Öngyújtóra alapvetően minden háztartásban szükség van, legalább egyre. Azokban a háztartásokban azonban, ahol még egy szivaros vagy pipás is lakik, ott bizony az öngyújtók száma hamar növekedésnek indulhat. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen a pipások és szivarosok alapfelszerelésének a részei. Az öngyújtógyártók között a Zippo igazi veteránnak számít, ugyanis már lassan 90 éve gondoskodik a pipások igényeiről. A következőkben dióhéjban mesélünk majd a Zippo márkáról. Na meg arról is, hogy miért olyan fontos, hogy a pipások is használjanak öngyújtót!

zippo ongyujto

A pipások és az öngyújtók

Az igazán öreg, tapasztalt pipások nem igazán bíznak a közönséges öngyújtók erejében. Ez persze teljesen rendben van. Ha csupán otthonunk kényelmében szeretnénk használni a pipát, megpihenve egy hosszú és fárasztó nap, hét vagy hónap után, a gyufák is tökéletes segítséget nyújtanak a pipadohány meggyújtásához.

Aki azonban nem csupán otthonában, hanem akár a teraszon vagy vendégségben, kiránduláson megpihenve is szeretne rágyújtani pipájára, annak bizony szüksége lesz egy öngyújtóra. A gyufákkal ellentétben ezek ugyanis képesek szélsőségesebb időjárásban is meggyújtani a pipadohányt. Az összes öngyújtó közül a vihargyújtó a legmegbízhatóbb. Ezt ugyanis úgy találták ki, hogy a legszélsőségesebb, szelesebb, esősebb időben is játszi könnyedséggel gyújtsa meg a pipadohányt.

Mire van szüksége még egy pipásnak?

Bejegyzésünk elején már emlegettük az alapfelszerelést. Persze aki még csupán kezdő, annak nem igazán mond semmit a kifejezés. Mi is tartozik a pipások felszerelése közé? Pipagyújtó, pipafilter, hamuzó és tömködő. Ezeket azonban nem mindegy, honnan szerzi be! Legyen szó a Zippo márkáról, vagy más, pipások által kedvelt márkáról, mi meleg szívvel ajánljuk a Humidorshop.hu oldalát, ahol mindent megtalálhat, amire csak szüksége lehet! Ráadásul az oldalon rengeteg különböző márka eszközei között válogathat. Mind közül pedig a Zippo öngyújtó az egyik legmegbízhatóbb, hosszú ideje található meg a piacon.

A Zippo márka különlegessége

A Zippo márka még a legtapasztaltabb szivarosok szívében is különleges helyet vívott ki magának. A gyárat 1930-ban alapították Zippo Manufacturing Company néven. Alapítója George G. Blaisdell volt, aki cégét Bradford városában hozta létre. Ebben a városban a mai napig megtalálható a gyárból átalakított múzeum.

A legenda szerint a Zippo nevet Blaisdell az angol cipzár szóból alkotta meg. A cég a mai napig nem csupán a pipásoknak gyárt megbízható öngyújtókat, de gyakorlatilag mindenkinek: háztartást vezető nőknek, szivarosoknak, kirándulni vágyóknak és a sort még folytathatnánk.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások