Fémes ruhák, hangszerek és tárgyak. Október 10-én 18.00 órától Németh Zsófia Alíz IRONmade’n kollekciója mutatkozik be az Öntödei Múzeumban.

Divatbemutato

A MOME friss diplomás divat-és textiltervezője olyan ruhákat tervezett, melyek mintáihoz a vas felületi korrózióját használta fel.

Az est folyamán a zenéről Nagy János „Gipo” gondoskodik, aki handpanon és a múzeum haranggyűjteményén is játszik majd. A kollekcióhoz illeszkedő atmoszférát az Öntödei Múzeum százötven éves gyárépülete és csodaszép öntöttvas tárgyai adják. A zenei élménnyel egybekötött divatbemutatón a vendégek kézműves
sörkülönlegességeket kóstolhatnak majd.

A tervezőről

Rozsdafoltok a selymen – vegyszerek, korrodálódott vaslemez és a legfinomabb anyagok találkoznak Németh Zsófia Alíz (sophie alice) diplomamunkájának darabjain. Az IRONmade’n kollekcióval a MOME Design Intézetében idén végzett divat- és textiltervező  különleges és egyedi anyag- és színhatásokat alkotott.

Zsófi így mutatja be kollekcióját: „Mestermunkám célja a rozsda, illetve a rozsdafoltok negatív megítélésén változtatni. Ne eltávolíthatatlan szennyeződésként tekintsenek rá, hanem mintaként, amelyet a természet és a véletlen alkotott. Az általam kikísérletezett technológiával – amely a vas rozsdájának kémiai elszínezésén alapszik – ugyanolyan körülmények között sem lehetséges két ugyanolyan darabot létrehozni. Minden egyes minta egyedi és megismételhetetlen, mint bármi, amit a természet teremt.

Az IRONmade’n kollekció darabjai tiszta pongé hernyóselyemből készült oversize jellegű ingruhák, amelyeket varrás után átitattam egy vegyszeres oldattal, majd összehajtva élére „vasaltam” egy rozsdás lemezzel. A vegyület a vassal reakcióba lép, és egy úgynevezett berlini-kék csapadék keletkezik, amely néhol a jellegzetes narancsos rozsda-barnával keveredve különféle zöld árnyalatokat ad. A mintázat pedig maradandó, akárcsak maga a rozsdafolt.

Meghivo

Divatszakértők a kollekció merészségét, játékosságát, átgondoltságát emelik ki és jó esélyt látnak arra, hogy a pályája elején álló tervező kitűnjön a hazai design világból.

 

Program:

  • 18.00 Kapunyitás
  • 19.00 Nagy János (Gipo) handpan előadása
  • 19.30 Divatbemutató – sophie alice- IRONmade’n

Egész este kézműves sörkóstolás a Bigfoot Sörfőzde jóvoltából.

Belépődíj:

800 HUF, amely magában foglalja az Öntödei Múzeum
kiállításának megtekintését.

Helyszín:

MMKM Öntödei Múzeum – 1027 Budapest, Bem József u. 20.

Hozzászólások