Október 8 – 11. között ötödik alkalommal jelentkezik az Art Market Budapest, amely ma már a kelet-európai régió vezető művészeti vásáraként várja kiállítóit és látogatóit a Millenáris kiállítási csarnokaiba. Az októberben nyíló seregszemle idén is számos különlegességet tartogat a művészetbarátok számára.

artmarket_00020

Forrás: Art Market Budapest

 

Ötödik alkalommal jelentkezik 2015-ben az Art Market Budapest, amely ma már a kelet-európai régió vezető művészeti vásáraként várja kiállítóit és látogatóit a Millenáris kiállítási csarnokaiba. Az októberben nyíló seregszemle idén is számos különlegességet tartogat a művészetbarátok számára.

Az Art Market Budapest Kelet-Európa vezető és Európa egyik számottevő művészeti vására, Magyarország legnagyobb, évente egy alkalommal megrendezésre kerülő kortárs kiállítása.
2015-ben közel 6.000 négyzetméteren mintegy 500 művész több ezer alkotásával találkozhatnak a látogatók. A 25 országból érkező közel 100 kiállító között valamennyi jelentős hazai kortárs galéria is jelen van.

Az idei év egyik különlegessége a GUEST BALKAN elnevezésű művészeti vendégprogram, amely a Nyugat-Balkán országainak művészetét állítja fókuszba. A vásár helyszínén látható kiállítási anyag mellett, szakmai programok és kísérő események formájában mutatkozik be Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Macedónia, Montenegró, Szerbia és Szlovénia művészete.

artmarket2

Forrás: Art Market Budapest

 

Az ART FROM BERLIN program a német főváros, a BALTIC TRIANGLE a balti országok képzőművészetének szentelt magas színvonalú válogatás. A múlt évben létrehozott, nagysikerű ART PHOTO BUDAPEST szekció egy teljes kiállítási csarnokot tölt meg kortárs fotóművészettel, kiemelt célja, hogy Budapestet Európa új fotóművészeti fővárosaként mutassa be és tegye nemzetközileg vonzóvá. A sCULTURE elnevezésű szoborprogram, melynek díszvendége 2015-ben a világhírű sztárszobrász Bernar Venet, a Millenáris épületei között látványos szabadtéri szoborparkkal egészíti ki a különleges beltéri művészeti anyagot. A nagyszabású képzőművészeti kiállítást mintegy félszáz program, köztük könyvbemutatók, performanszok, filmvetítések, kerekasztal-beszélgetések és múzeumpedagógiai foglalkozások kísérik.

Brody Anonymous Project

A Brody ArtYard büszke arra, hogy harmadszor is szervezője lehet a Brody Anonymous Projectnek az Art Market Budapest 2015 kortárs képzőművészeti vásáron.

Mint ahogy az elmúlt két évben, az alkotások idén is címkézetlenül szerepelnek kiállításunkon.  Így az alkotó neve (vagy hírneve) nem nehezíti a műtárgy megítélését. Az alkotó kilétét csak vásárlás után fedjük fel.

brody art project

Forrás: Brody ArtYard

 

A Brody Anonymous Projectben az elérhető árakkal és a változatos munkákkal szeretnének minél több érdeklődőnek lehetőséget biztosítani műtárgyvásárlásra. A festmények, szobrok, fotók, vegyes technikával készített művek mindegyike (hazai és nemzetközi művészektől egyaránt) 350 € +ÁFA áron kerül értékesítésre.

A Brody ArtYard a Brody House Group tagjaként hazai és nemzetközi művészekkel dolgozik, akik a kortárs nyomtatás, festészet, fotóművészet és illusztráció területén alkotnak. Kéthavonta szerveznek kiállításokat galériájuk kiállítóterében, szakmai vásárokon vesznek részt, számos projektet menedzselnek egyéb intézményekkel együttműködve, továbbá művészeti szaktanácsadást nyújtanak kezdő és kiterjedt gyűjteménnyel rendelkező műgyűjtőknek egyaránt.

Forrás: Art Market Budapest/ Brody ArtYard

 

 

Hozzászólások