2020. július 12-én (vasárnap) hazánk legnagyobb, több mint hatszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózatán a látogatók egy gombnyomással indíthatják el a makettpark saját mozdonyait. Idei évben ismét különleges vendégvonatok érkeznek, kizárólag erre a napra.

Vasárnap ott rója majd a síneket több svájci tehervonat, mely a ’60-as, ’80-as és ’90-es éveket idézi fel. Valamint ezen a napon egyedülálló látványossággal is készülnek: mintegy 14 méter hosszú mozdony és teher vontatmányai is zakatolnak majd körbe-körbe, melyek között szénszállító, tartálykocsi, állatszállító, faszállító, terményszállító kocsik is felfedezhetőek lesznek. Az amerikai dízel tehervonatok jellegzetes amerikai hangulatú kocsikból tevődnek össze, amelyek modell viszonylatban már rendkívül hosszúnak számító, harminc kocsis szerelvények.

Az amerikai dízelmozdonyok harminc vontatmánnyal csak itt, csak ezen a napon láthatóak majd a Mini Magyarország makettparkban!

A vonatozás élményét hanghatások teszik teljessé. A modellek útja mini hidakon, viaduktokon és alagutakon át, a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezet.

Igazi kalauzok érkeznek erre a napra a parkba, akik a jegyek kezelése mellett kis sípokkal kedveskednek majd a gyerekeknek.

Hívnak a mozdonyok, vár a Mini Magyarország makettpark!

További információ: Mini Magyarország Makettpark weboldala

Forrás: Mini Magyarország Makettpark

Korábbi cikkünk a Makettpark bővítéséről

 

Hozzászólások