A Neumann János Egyetemen került megrendezésre a Mindennapi pénzügyeink című konferencia, ahol hallgatóink a pénzügyi tudatosság jegyében a befektetésekről, a hitellehetőségekről és a diákhitelről hallgathattak meg szakmai előadásokat. A program a Neumann János Egyetem, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége, a Magyar Nemzeti Bank és a Diákhitel Központ együttműködésével valósult meg.

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége és a Magyar Nemzeti Bank hagyományosan nagy hangsúlyt fektet a fiatalabb generációk pénzügyi kultúrájának fejlesztésére. Dr. Fülöp Tamás dékán köszöntőjében elmondta, hogy a felnövekvő generációk magas színvonalú képzése iránt elkötelezett egyetemünk a hallgatók szakmai képességeinek, gyakorlatorientált tudásának fejlesztése céljával, örömmel adott otthont e rendezvénynek.

Elsőként Barnóczki Zsuzsa oktatási szakértő, az MNB Oktatási Igazgatóság munkatársa „Körséta a befektetések világában” címmel tartott előadást. Ezt követte Gácsi Roland felsőoktatási szakértő, az MNB Oktatási Igazgatóság munkatársa „A hitelekről hitelesen” című előadása, majd a rendezvény harmadik előadója, Országh Ákos, a Diákhitel Központ Zrt. regionális képviselője „Diákhitel – lehetőség és felelősség” címmel adott tájékoztatást a diákhitelről.

Az elhangzott előadások széleskörű és alapos betekintést nyújtottak a befektetések, a hitelek, a diákhitel témaköreibe és praktikus ismereteket adtak közre. Az egyetem a rendezvénnyel a hallgatók pénzügyi ismereteit bővítette, tudatosabb pénzügyi magatartását is elősegítette.

 

 

 

Hozzászólások