Idén szeptember 16. és 22. között tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon. 2016-ban már több mint 200 település vett részt a programokban, amivel Magyarország – közel ötven ország versenyében – a harmadik helyen végzett.

AZ EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT PROGRAMJAI KECSKEMÉTEN

Szeptember 16., szombat 12 – 18 óra

Európai Autómentes Nap

Környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos programok, csoportfoglalkozások, előadások, tudásfelmérő tesztek, bemutatók, játékos oktatások, kézműves foglalkozások, kerékpár szerviz, veterán és egyedi kerékpárok kiállítása, EU Információs sátor, egyedi építésű, alternatív meghajtású járművek, valamint hibrid- és elektromos meghajtású személygépjárművek kiállítása várja az érdeklődőket.

A Kossuth téri rendezvény programjaival egyidejűleg a Kecskeméti Első Sor Sportegyesület megszervezi a Batthyány utca közúti a „Kecskeméti Kétkarikás” elnevezésű kerékpárversenyt. 16.30-tól, A kerékpáros felvonulást követően a regisztrált résztvevők között értékes ajándékokat (kerékpár és kerékpár szaküzletben felhasználható vásárlási utalványok) sorsolunk ki.

Szeptember 16-21. (szombattól csütörtökig)

„Te mivel utazol?”- kiállítás

A kiállítás bemutatja a közlekedés kialakulását és fejlődését, a jelen alternatív és közösségi közlekedését és ezek jövőbeli várható irányvonalait. Továbbá a kiállítást kiegészítik a Neumann János Egyetem alternatív meghajtású járművei. Az egyéni érdeklődők mellett várjuk az óvodai és iskolai csoportok jelentkezését izgalmas tárlatvezetéssel és foglalkozással.
Helyszín: HírösAgóra – Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.
Információ és jelentkezés: Oláh Edit, edit.olah@hirosagora.hu, 20/412-9801

Szeptember 18-án (hétfő) 18.00

Grundkert 3.0 dokumentumfilm

Filmvetítés és beszélgetés közösségről, kertészkedésről
“Mi a kert? Generációról generációra öröklődő földdarab, amelyet a család kohéziós ereje tart össze, vagy egy foghíjtelken kialakított ideiglenes parcella, amelynek fennmaradását a városi beruházások önkénye határozza meg? Filmünk a közösség mindennapjaiba enged bepillantást. A filmvetítés után közönségtalálkozó Gyökér Róbert rendezővel és Kling Ferenc (Gibbon) kert koordinátorral.
Helyszín: HírösAgóra – Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.
Információ és jelentkezés: Oláh Edit, edit.olah@hirosagora.hu, 20/412-9801
A részvétel díjtalan

Szeptember 20-22. (szerdától péntekig) a Bács-Kiskun Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Kecskeméti Rendőrkapitányság közreműködésével a kecskeméti általános iskolák 1-4. évfolyamai számára közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó játékos bűnmegelőzési foglalkozást szervezünk, a gyalogos közlekedési szabályok ismereteinek elmélyítése céljából.
Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon (Kecskemét, Kossuth tér 4.)
Jelentkezés: 2017. szeptember 7-ig a gozon.tamas@kecskemet.hu címen
Információ: Gózon Tamás, 76/513-581

Szeptember 23-án, szombaton 9.30 órakor

MACKÓ KUCKÓ
Bogyó és Babóca: A TÜCSÖK HEGEDŰJE
Bábos anyanyelvi játszóház Bogyó és Babóca, Kippkopp, Boribon történeteivel és játék régi időkből való mackókkal, játékszerekkel, bababútorokkal, hintalóval, autókkal.
Nosztalgia az anyának, apának – újdonság a babáknak!
Ajánlott életkor: 1,5 – 3,5 évesek
Ideje: szombaton 9.30 – 11 óráig
Vezeti: Forgó Gyöngyi óvónő, drámapedagógus

 

 

Hozzászólások