Idén is látványos, mozgalmas szabadtéri rendezvényen hirdette meg új évadát a Miskolci Nemzeti Színház. A teátrum 16 új bemutatóval készül a 2016-2017-es évadban.

evadmiskolc1553_

Opera, balett, musical, operett, magyar, angol és lengyel színdarab, görög tragédia, francia bohózat várja a közönséget. Szombaton a Déryné-kertben egész napos programokkal és akciókkal várták a kicsiket és nagyokat a színház elé, hogy ízelítőt adjanak az új évadból. Elkészült az évad tortája is a színészek segítségével, három különböző ízben.

Délelőtt a gyerekeké és a családoké volt a főszerep. A mesesarkokban a színészek kedvenc meséjüket osztották meg a gyerekekkel, de volt arcfestés, jelmezpróba és Évadnyitó szabadtéri Kakaókoncert is, a színház zenekarának és énekkarának közös műsora. A legbátrabbak azt is kipróbálhatták, hogyan kell vezényelni egy zenekart. Cser Ádám zenei vezető segítségével többen is karmesterré válhattak néhány percre, és bemutathatták tudásukat. A színház művészeinek előadásában musical dalok és rajzfilmslágerek is felcsendültek, a Miskolci Balett pedig Hová lett Hófehér című táncbeavató előadásából hozott ízelítőt.

evadmikolc1189_

Szombaton kezdődött a bérletújítás és a bérletvásárlás is, számos akcióval és játékkal. A délelőtt zárásaként három színészcsapat egymással versengve készítette, kente és díszítette az évad tortáit három színben és három ízben. A 2016-2017-es Évad Tortája a színház színeinek megfelelően erdei gyümölcsös, vaníliás és csokoládés krémekből készül a miskolci Falánk Fanny cukrászda felajánlásával. A tortákat szakértő zsűri bírálta el, hiszen a programon résztvevő gyermekek dönthették el, melyik torta legyen a győztes. A legtöbb szavazat – nem meglepő módon – a csokoládétortára érkezett.

evadmiskolc2402_

Míg a délután a gyerekeké volt, estére a nagyobbakat és a felnőtteket várták látványos fényfestéssel és örömkoncerttel a színház művészbejárója elé. A Miskolci Nemzeti Színház társulata, a Játszd újra, nem zenekar és Dolhai Attila előadásában népszerű slágerek, musical dalok is elhangzottak, de a jövő évad bemutatóiból is szolgáltak ízelítővel a művészek, így a Viktória című operett és a La Mancha lovagja musical ismert részletei is felcsendültek.

A 2016-2017-es évadban a színház a műfaji sokszínűségre, a társadalmat foglalkoztató kérdések iránti érzékenységre és minőségre törekszik. Így minden néző elmondhatja majd:

Itt a helyem!

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

Fotó: Éder Vera

Hozzászólások