Tudtad, hogy számos gyulladáscsökkentő, csontritkulást gátló, arcbőr regeneráló, fájdalomcsillapító, vagy éppen nyugtató gyógynövény terem a közvetlen környezetünkben, és bárki számára elérhetőek?

gowild5

Emellett szedésük számos közösség megélhetési forrása. A fenntartható gyógynövény-gyűjtésről és az egyes csodaszerekről mostantól a WWF Magyarország és a TRAFFIC közösen létrehozott interaktív adatbázisából még többet megtudhatsz, és még játék is van hozzá!

A TRAFFIC, a vadon élő növények és állatok nemzetközi kereskedelmét felügyelő hálózat, és a WWF Magyarország nemrégiben lezárult regionális “Traditional and Wild”/”Hagyományos és vad” projektjéhez kapcsolódóan hozta létre a “Why go Wild?”/”Miért jó a vad?” interaktív gyógynövény adatbázist.

 

gowild3

A játékos, ismeretterjesztő és számos gyakorlati felhasználási módot is segítő felület rengeteg információt tesz könnyedén elérhetővé a 30 leggyakrabban előforduló gyógynövényről, amilyen a dió, a közönséges zsurló, a mályva vagy éppen a pitypang.
Segítségével megismerhetjük a Magyarországon, Csehországban, Szlovéniában és Lengyelországban fellelhető növényfajok gyógyászati és szépészeti felhasználási módjait, ismereteket gyűjthetünk a felhasználásukkal készült termékekről, ahogyan a természetes előfordulási helyeikről és fenntartható gyűjtésmódjukról is.

gowild2

Az oldal a vadon termő növények fenntartható gyűjtése és feldolgozása iránt érdeklődő cégek, illetve a kereskedelem szabályozásáért felelős kormányzati szervek hatékony és széles körű tájékozódását is segíti, ugyanakkor a hétköznapi felhasználókat is szórakoztató és játékos információs felületként látja vendégül.
Közösségi kvízjátékkal tesztelhetjük gyógynövényekkel kapcsolatos tudásunkat, ha pedig az oldal létrehozásának hátterében álló FairWild tanúsítványról szeretnénk többet tudni, egy játékos, szórakoztató animáció áll a rendelkezésünkre.

gowild1

Kreatív és innovatív dizájnjáért az oldal elnyerte a theFWA.com és a cssdesignawards.com “Site of the Day” díját.

További információ a “Why go wild?/ Miért jó a vad?” weboldalon

Szöveg és képek forrása: WWF Magyarország

 

Hozzászólások