Nevelőszülő a Kecskeméti Vadaskertben? – Családunk nagyon kedveli az állatokat, de panellakásban élve nem sok lehetőségünk adódik az állattartásra. Mindössze két aranyos cicánk van. Amikor tudjuk, támogatjuk az állatmenhelyeket is, ezért lányunk, Andi kérése nem lepett meg, hogy közelgő névnapja alkalmából szeretne egy lemurt. Mert ez a kedvenc állata.

A kivitelezés sem volt bonyolult: A férjemmel tegnap elmentünk a Kecskeméti Vadaskertbe, és örökbe fogadtunk Andi számára egy gyűrűsfarkú makit (lemurt). A továbbiakban a Vadaskert közleménye olvasható erről, valamint a saját napsütéses fotóink láthatók.

Évek óta népszerű támogatási módja az Állatkertnek az állatok örökbefogadása. Állatbarátok, osztályok, párok, gyerekek kapnak általában egy állatkerti kedvencet, de van, aki a maga örömére támogat bennünket. Előfordul, hogy ajándékoznak így állatokat névnapra, születésnapra, házasságkötésre is. Természetesen az örökbefogadott állatokat a Vadaskert gondozza tovább.

  

A fények játéka, avagy szelfie egy majommal az üvegen keresztül…

Minden állatunk örökbe fogadható, és egy állatnak több nevelőszülője is lehet. Az örökbefogadás egy évre szól, de bármikor meghosszabbítható. A befizetett összeg az állatok tartásának költségének viselését segíti, ezáltal is hozzájárulva a Vadaskert munkájához.

Az egyes állatok éves tartási költsége változó. Egyes különleges, illetve nagyigényű fajoknak a tartási költsége százezrekben mérhető, míg más egyedeknél tízezrekben. A különböző igények ellenére minden segítségnek örülünk, így magánszemélyek esetében az örökbefogadás legalsó szintjének egységesen, minden fajnál 5.000 Ft-ot határoztunk meg. Az összeg befizetése 1 éves Nevelőszülői tagságra jogosít.

A támogatás befizetését követően a nevelőszülő egy névre szóló oklevelet kap, mely tanúsítja az örökbefogadás tényét, valamint feltüntetjük az örökbefogadó nevét honlapunkon.

10.000 Ft összegű befizetéstől – a fentieken kívül – réztáblát is helyezünk ki az örökbefogadó nevével az örökbefogadott állat kifutójánál.

Cégek örökbefogadási igényét is szívesen fogadjuk, ez esetben bővebb információt az info@zookecskemet.hu e-mail címen tudunk adni.

Az örökbefogadást leggyorsabban személyesen intézheti el. A Kecskeméti Vadaskert területén a Pénztárnál tudja jelezni örökbefogadási szándékát, ahol kedves munkatársaink segítenek Önnek az ügy intézésében. Az örökbefogadási oklevelet azonnal elkészítjük, az ügyintézés maximum 10 percet vesz igénybe.

Kedves jelenet: Szoptatás

Tudnivalók az örökbefogadásról:
– Az örökbefogadás jelképes! Az örökbefogadott állat az állatkertben marad, és tulajdonjoga is a Kecskeméti Vadaskerté.
– Egy állatnak több nevelőszülője is lehet.
– A nevelőszülőnek semmilyen kötelezettsége nincs az örökbefogadott állattal szemben, jogai pedig megegyeznek a többi hétköznapi állatkert látogatóéval; tehát nem mehet be az örökbefogadott tigrishez, kenguruhoz vagy a sarki rókához, csak azokhoz az állatokhoz, amelyekhez a többi látogató is bemehet (pl. állatsimogató).
– A befizetett támogatást a Kecskeméti Vadaskert nem kizárólag az örökbefogadott állatra fordítja, hanem egy közös “kalapba” helyezi, és célkitűzéseivel megegyező költségek fedezésére használja fel (elsősorban az állatok életkörülményeinek javítása, gyógyszerek beszerzése, egészségmegőrzés).

A példánk követhető és követendő. Ha tehetjük, segítsünk az állatokon!

 

 Weninger Erzsébet

 

 

Hozzászólások