A hamburgi Miniatűr csodavilág (Miniatur Wunderland) foglalhatja el a dobogó legfelső fokát a nemzetközi utazók Top 100 legkedveltebb látnivalóinak listáján. A második helyen Heidelberg óvárosa és kastélya végzett, míg a tavalyi nyertes, az Europa-Park Rust idén a bronzérmet tudhatja magáénak.

hamburg_minivilag

A hamburgi Miniatűr csodavilág (Fotó: Lea Hajner)

 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2012 óta végez felmérést weboldala, a www.germany.travel külföldi látogatói között a kedvenc látnivalók témakörben. A feltett kérdésre a felhasználók bármelyik látványosságot beírhatják válaszként a megadott rubrikába. A DZT a TOP 100-as listában egyesíti az eredményeket. Idén március és augusztus között 66 országból több mint 40 ezer weboldal-látogató vett részt a szavazáson.

Az első három helyezett

Első helyezést ért el a hamburgi Miniatűr csodavilág. A világ legnagyobb modellvasút-létesítménye 2001-ben nyitotta meg kapuit Közép-Németország és a Harz-hegység részletes bemutatásával és egy 130 vonatot tartalmazó útvonallal. Ezzel egyidőben jött létre a kisváros Knuffingen, amely 90 közlekedő autóval leképezi a dél-német autómobil-helyszíneket. Knuffingen 2011-ben saját közlekedési légikikötővel gazdagodott, ahol 40 repülő startol és landol. A Miniatűr csodavilág 15 éve folyamatosan új és új „világokkal” bővül – legutoljára egy 190 négyzetméteres Olaszország-résszel.

Heidelberg óvárosa és a Neckar hídja (Fotó: ©Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (Andrew Cowin)

 

Heidelberg kastélya és óvárosa évek óta a kedvencek listájának élén található: 2016-ban a negyedik helyről a másodikra lépett fel. Az előző évi nyertes, az Europa-Park Rust idén szintén az első három között végzett. További látnivalók, amelyek hagyományosan az első tíz helyezett részei:

a Neuschwanstein-kastély, Rothenburg ob der Tauber óvárosa, a Boden-tó Mainau-szigettel és az UNESCO-világörökséghez tartozó Reichenau-kolostorszigettel, illetve egy másik UNESCO-világörökség, a kölni dóm. Újonnan érkezett a csúcskategóriás csoportba a mannheimi kastély, az ulmi székesegyház és Drezda óvárosa a Miasszonyunk-templommal és a Zwingerrel.

Forrás: Német Turisztikai Hivatal

 

Hozzászólások