Megnyílott a Montázsmagazin kiállítása Budapesten – 2018. május 20-án, pünkösd vasárnapján kiállítás-megnyitóra gyülekeztek a Montázsmagazin V. Országos Amatőr Festménypályázatának résztvevői, illetve a beválogatott képek alkotói. A XV. kerületi Dreko Pub adott otthont a kiállításnak.

Rövid idő alatt igen kellemes, családias lett a hangulat. A régi ismerősök örömmel üdvözölték egymást, mások most ismerkedtek meg azokkal, akikkel eddig még csak a Facebook-on vagy e-mailben kommunikáltak. A Dreko Pub tulajdonosai nagyon figyelmesek voltak, és pillanatok alatt finom töltött lepényt varázsoltak a tányérunkra, mások kávéval, üdítővel frissítették magukat, közben pedig hangulatos beszélgetés alakult ki a résztvevők között.

A megnyitóra várva

A pályázatra 98 alkotás érkezett, ebből 20 lett kiállítva most. A képek június 16-ig láthatóak a PUB nyitvatartási idejében, amely a következő: hétfőtől csütörtökig 12-24 óráig,szombaton és vasárnap: 13-24 óráig van nyitva. Köszönet Iklovics Péternek és Garami Annának a kiállítás kedves befogadásáért!

N. Sebestyén Katalin és Izsák Gergely

A megnyitón Izsák Gergely gitárművész hangulatos muzsikáját hallhattuk, N. Sebestyén Katalin, a Painter Galéria vezetője, a kiállítás szponzora pedig két versével köszöntötte a résztvevőket. Majd Weninger Endréné, a Montázsmagazin tulajdonosa megköszönte a művészeknek a pályázaton és a kiállításon való részvételt, és mindenkinek oklevelet adott át. 

Horváthné Erdélyi Zsuzsanna, a II. helyezett díjat vesz át

Az első három helyezett és a különdíjas művész a festéshez szükséges kellékeket kapott ajándékba a magazin szerkesztőségétől. Csernus Erzsébettel, Horváthné Erdélyi Zsuzsannával, Orestyákné Pintér Györgyivel és Szentpétery Ildikóval hamarosan interjú is készül, melyet a Montázsmagazin Íróklub rovatában olvashatunk majd.

Király Mandi, Weninger Endréné, N. Sebestyén Katalin

A résztvevők közül jó néhányan még ezen kívül is dupla ajándékot kapnak: a festményük fotója bekerül a Montázsmagazin könyv alakban megjelenő antológiájába, amely most készül. Őket szeretettel várjuk a Kecskeméten megrendezendő antológia bemutatóra is 2018. június 30-án, szombaton 10.30-ra, ahol egy kötetet is ajándékozunk nekik. (További igény esetén vásárlásra is lesz lehetőség.)

Bor Márton

A következő művészek képei szerepelnek az antológiában:

Bakos Helén, Baranyai Judit, Berki József, Bojtor Marcsi, Bor Márton, Csernus Erzsébet, Farkas Ferencné, Gál Mihály, Görbe Ágnes, Herczeg Zsuzsanna, Horváthné Erdélyi Zsuzsanna, Keller Teri, Király Mandi, Mucsi Margó, Orestyákné Pintér Györgyi, Szentpétery Ildikó, Vaskóné Gálfi Erzsébet, Biri Ildikó.

Búcsúzóul álljon itt néhány gondolat Almási Zsuzsanna akvarellfestőtől, az egyik zsűritagtól:

„A legfontosabb, amit soha nem szabad elfelejteni: A festés egy örömteli és gyógyító hatású tevékenység, melynek során az ember elfelejti a mindennapi gondokat, kikapcsol, ellazul. Ha csak ezt a jótékony hatását nézzük, már megéri festeni. Természetesen a létrehozott alkotás minősége is fontos, mert ha az jól sikerül, megelégedéssel tölt el bennünket, s ha másoknak is tetszik, akkor növeli az önbizalmunkat.

Az életben semmit nem kapunk ingyen. A tanulás és a szorgalom meghozza gyümölcsét. Kívánok mindenkinek további sikeres alkotómunkát, és azt, hogy a festés, mint örömet adó tevékenység legyen jelen életük minden időszakában!”

 

 Fotók: Vitályos Mária  Éva

 

Hozzászólások