Az Ars Sacra Fesztivál a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse. Céljuk a remény jeleinek felmutatása a kultúrában, a művészet különböző műfajain, nemzeti kultúránk meghatározó értékein keresztül.

0065_240

Ars Sacra Fesztivál – melynek idei egyházi fővédnöke Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, világi fővédnöke pedig Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége – megnyitó ünnepsége szeptember 18-án, a Magyar Nemzeti Múzeumban volt.  A köszöntőt Dr. Császtvay Tünde, a Magyar Nemzeti Múzeum általános főigazgató-helyettese mondta.

Közreműködött az Anima Musicae Kamarazenekar és Lackfi János költő. Lackfi János írása erre az alkalomra készült.

Az Ars Sacra Fesztiválhoz évről évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és művész. A fesztivál programjait – képző- és iparművészeti kiállításokat, különböző műfajú koncerteket, színházi és irodalmi előadásokat, tárlatvezetéseket, gyerekprogramokat – ingyenesen látogathatja a nagyközönség.

A  Fesztivál  teljes programja

0063_240

Nyitott Templomok Napja

Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, az Európai Örökségnapokkal együttműködve minden év szeptemberének harmadik szombatján meghívják a történelmi egyházak képviselőit, hogy nyissák meg templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Mutassák be a templom építészeti, művészeti értékeit, szervezzenek előadásokat, beszélgetéseket, gyerekprogramokat, filmvetítéseket és kiállításokat a Nyitott Templomok Napján.

A Nyitott Templomok Napjának helyszínei és programjai

 

Hozzászólások