Az új ízkombinációknak és a speciális kakaóbab felhasználásának köszönhetően minden egyes csokoládé különleges ízeket tartogat. A burgonyából készült, vodkával töltött, a hegyisajtos-diós-szőlős, az erdei gyümölcsös-vaníliás, vagy a marcipános-tökmagos- tepertős csokoládék ízvilága önmagáért beszél. Csábító töltelékek kerülnek egymásra, majd házi készítésű, a töltelékhez legjobban illő csokoládéval vonják be őket.

A nyersanyag

Zotter következetes marad az alapanyagok kiválasztásánál is: csak bionyersanyagokat vásárol és a fair kereskedelem elkötelezett híve. Lemondott a tartósítószerek és a mesterséges aromák alkalmazásáról. A csomagolásnál környezetbarát papírt és festéket használnak. Válogatott kakaóbabjai Bolíviából, Brazíliából, Ecuadorból, Peruból, Panamából, Nicaraguából, a Dominikai Köztársaságból, Kongóból, Indiából és Pápua Új-Guineáról érkeznek.

A dizájn

Andreas h. Gratze nevéhez fűzhető a Zotter-grafika: a művészet és a dizájn jól sikerült találkozása. Inkább könnyed, mint szigorú és geometrikus. Minden csokoládékreációhoz új alkotás készül, így egy rendkívül változatos és sokszínű kollekció hívja fel magára a figyelmet.

Látogatás a Zotter manufaktúrában

A
csokiszínházban a csokoládé születésének teljes folyamatát ismerhetik
meg a látogatók. Évente több mint 265 000 érdeklődő nyer betekintést a
Zotter manufaktúra működésébe és követi figyelemmel, miként készül a
kakaóbabból csokoládé.

Minden
egyes lépést részletesen elmagyaráznak és menet közben olyan kreatív
állomásokon nassolhatunk, mint például az „on Line” ivócsokoládé
részleg. A világ legkisebb függővasútján ivócsokoládé szeletek utaznak, a
látogatóknak pedig nincs más dolguk, mint kihalászni a kabinokból a
számukra legmegfelelőbb ízesítésűt és egy csésze csokoládéitalt
készíteni belőle. A kínálatot csokoládé-futószalag, Mitzi Blue
forgóasztal és egy kakaó-mozi teszi teljessé, amely a kakaóbab
dél-indiai termővidékeire kalauzolja a látogatókat.

A Zotter manufaktúra részt vesz a “Yummy! Ételt az iskoláknak” projektben Mae Sotban (Thaiföldön), amelyet a „Segítség határok nélkül” kezdeményezés hívott életre. Minden egyes „Csokoládé jóllakat” termék megvásárlása egy burmai gyermek iskolai ebédjét biztosítja. 

A vörösboros trüffel receptje

kb. 10–15 darab

Elkészítés: kb. 35 perc (a lehűléshez kb. 4 órára van szükség)

Hozzávalók:

  • 230 ml erős vörösbor (pl. Banjuls, portói vagy medeira)
  • 130 g BASiC 70% keserű csokoládé
  • 50 g szobahőmérsékletű vaj
  • díszítés: kakaópor

1. A bort főzzük, míg a mennyiség 80 ml-re redukálódik, majd hűtsük le. A BASiC 70%-os keserű csokoládé táblát vágjuk kis kockákra és gőz fölött olvasszuk meg (35°C–40°C).

2. A vajat keverjük habosra, majd a bort és az olvasztott csokoládét felváltva, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a vajhoz. Az így készült masszát öntsük egy edénybe és fóliával lefedve tegyük a hűtőbe 1 órára.

3. Egy tálcát takarjunk le sütőpapírral. A csokoládémasszából egy kiskanál segítségével alakítsunk ki egyforma nagyságú golyókat, helyezzük a tálcára, majd tegyük be 3 órára a hűtőbe.

4. A csokoládégolyókat forgassuk óvatosan kakaóba, a felesleges kakaót távolítsuk el a trüffelekről és tegyük egy tálra.

További receptötletek: www.zotter.at

Forrás: Osztrák Idegenforgalmi Hivatal

2013. október 5.

Hozzászólások