A “Magyarország jó tanulója, jó sportolója” cím elnyerésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma évről évre pályázatot hirdet. Azon 18 év alatti országosan is kiemelkedő sportolók nyerhetik el, akik a tanulásban is jeleskedtek, minimum 4,7-es átlagot hoztak.

Az EMMI pályázata ITT olvasható.

magyarorszag jo tanuloja

Ebben az évben Polónyi Nóra, a Kecskeméti  Béke Téri Általános Iskola 6. osztályos diákja bőven túlteljesítette a tanulmányi előírást, kitűnő tanuló lett.  Emellett a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér asztalitenisz versenyzőjeként 2019/2020-ban is számtalan országos versenyen végzett dobogós helyen. A serdülő válogatott egyik legfiatalabbjaként tagja a válogatott keretnek. A február végi, Kecskeméten megrendezett Újonc Magyar  Bajnokságon 3. helyezést ért el. Az Újonc országos ranglista 3. helyezettje, a Serdülő ranglistán 8., s ő a  2. legfiatalabb versenyző. Tehetsége, szorgalma, szülői háttere és természetesen a klub segítsége révén nagy jövő áll előtte, ha ő is úgy akarja.

Ujhidy Tibor elnök: Büszkék vagyunk Nócira! Nagyon jó az irány, fantasztikus a hozzáállása az asztaliteniszhez, de még rengeteg kitartás, lemondás, alázat kell ahhoz, hogy álmai megvalósulhassanak. Csak rajta múlik, meddig jut el. A  körülmények minden szempontból ideálisak, nagyban szolgálják a fejlődését. Annyi siker után ez a “Magyarország jó tanulója, jó sportolója” cím is megvan! De azonnal tovább kell lépni megújult erővel, büszkeséggel. Az elismerés kötelez a jövőre nézve is.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Asztalitenisz Női Extra Liga Final Four-Kecskemét-M4 Sport

 

 

Hozzászólások