Madarász Dóra is résztvevője lesz a Tokiói Olimpiának! – A kecskeméti nevelésű Madarász Dóra vezérletével soha nem látott sikert ért el a női asztalitenisz-válogatott! Bravúros, 3–1-es győzelmet arattak a házigazda portugálok ellen az olimpiai csapatselejtező nyolcaddöntőjében,  s ezzel kijutottak a Tokiói Olimpiára!

A magyar női válogatott a tavalyi Európa-bajnokság elődöntőjében 3–1-re kikapott Portugáliától, még Póta Georginával a fedélzeten. Ő most áldott állapota miatt nem állhatott Bátorfi Zoltán rendelkezésére, míg a portugálok előhúztak a „semmiből” egy újabb kínai versenyzőt, így három kínaival sorakoztak fel, ráadásul hazai pályán.

A párost ismét Pergel Szandra és a Póta helyére behívott Fazekas Mária játszotta, és ahogy a horvátok ellen szerdán, úgy ezúttal is remek pingpongot bemutatva diadalmaskodtak, Luo Xue és Shao Jieni erejéből egy játszma megnyerésére futotta.

A portugálok joggal bízhattak benne, hogy legjobbjuk, a világranglista korábbi 15., jelenlegi 41. helyezettje, Yu Fu döntetlenre alakítja az állást. Az első játszmát könnyedén meg is nyerte Madarász Dóra ellen, ő azonban egy 15:13-as szettel egyenlített, majd olyan lendületbe jött, hogy fokozatosan megtörve ellenfelét bravúros győzelmet aratott!

Következett a két balkezes, Shao Jieni és Pergel Szandra csatája. A Budaörs játékosának meggyűlt a baja ellenfele füles szervájával, nagymértékben emiatt nem tudta jobban megszorítani a 3:1-re nyerő portugál-kínait.

Madarász Dóra a második meccsén is egy tollszárfogással játszó riválissal nézett szembe Luo Xue személyében. Nem ez volt azonban az egyetlen párhuzam a Yu Fu elleni meccsével, hiszen az általa bemutatott játék és a végkimenetel is ugyanolyan csodás volt, azzal a különbséggel, hogy ezúttal 2:1-es szett hátrányból fordított.

A végeredmény tehát Madarász Dóra újabb győzelmével 3–1 lett, s ezzel a magyar válogatott kvalifikálta magát a Tokiói Olimpiára. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ötkarikás játékokon női egyesben is indulhat legalább két magyar asztaliteniszező.

Ujhidy Tibor, a Kecskeméti Spartacus Sportkör elnöke: Saját nevelésű játékosunk volt Madarász Dóri. Mindig is korosztálya előtt járt tehetségben, szorgalomban, amit jelez számtalan utánpótlás és felnőtt EB érme is. Húzó embere volt most is a válogatottnak, de persze a többiek is kitettek magukért. Soha még nem volt az olimpián magyar asztalitenisz-csapat. Nagyon büszkék vagyunk Dórira! Szvitacs Alexa után Dóra a második spartacusos érdekeltségű versenyző, aki kvalifikálta magát az olimpiára, illetve a paralimpiára. Soha rosszabb évkezdést,  kecskeméti asztalitenisz!

 

(Szvitacs Alexáról ITT olvashatunk a Montázsmagazinban.)