A bejárati ajtó minden lakás vagy ház esetén nagyon fontos funkciókat lát el. Elválasztja a benti privát szférát a külvilágtól, elrejti a kíváncsi szemek elől, hogy mi zajlik odabent. Nem mellesleg kívül tartja az illetéktelen személyeket. Legyen szó bármilyen épületről, a látogatók legelőször többnyire a bejárati ajtót fogják megpillantani. Ez már ad nekik egy első benyomást az ingatlanról. Így tehát nem csak az a fontos, hogy az ajtó praktikus legyen, hanem a stílusosság sem elhanyagolható szempont.

Teremtsünk egy kis plusz fényt!

bejarati ajto

Az előszoba általában a lakás vagy a ház legsötétebb helyiségei közé tartozik, ahol állandó félhomály uralkodik, hiszen alig jut be némi természetes fény. Ha nem szeretnénk folyton villanyt kapcsolni, ahányszor csak ott van dolgunk, szereltessünk be egy üveges bejárati ajtót. Így az üvegnek köszönhetően sokkal világosabb lesz az előszoba, és nem lesz szükség a lámpafényre.

Ráadásul már nem csak maga az ajtó lehet üveges, hanem választhatunk olyan megoldást is, ahol az ajtó fölött vagy mellett ablakos részek, úgynevezett bevilágítók vannak, amelyek szintén átengedik a kinti fényt.

Az üveg kiválasztásánál azonban nem árt megfontoltnak lenni. Ha homályosított ablakot építtetünk be, akkor bár kintről nem látnak, azonban mi sem tudjuk majd megállapítani, hogy ki áll a másik oldalon. A tükrös üvegezés nagy előnye, hogy mi tökéletesen látjuk, mi zajlik a túloldalon, a kint lévők viszont csak a saját tükörképükkel szembesülnek. Ennek annyi hátránya van, hogy este, lámpafénynél ez a hatás megfordul, vagyis akkor a mi oldalunkon történik tükröződés, kintről pedig minden látszik, ami az előszobában zajlik.

Egy üveges bejárati ajtó számtalan lehetőséget rejt. Az ablakok száma, mérete és elrendezése sokféleképpen variálható, hogy végül egy olyan stílusú megoldást kapjunk, amely harmonizál a ház többi részével.

Az illetéktelenek maradjanak odakinn!

Ha olyan bejárati ajtót szeretnénk, amely nem csak stílusos, hanem masszív és ellenálló is, akkor a Nívó Biztonsági Ajtók pontosan megegyeznek az igényeinkkel. Ezeknek az ajtóknak a belsejében ugyanis egy 1,5 mm vastag tömör acéltábla található, a tokjuk pedig 2 mm vastag szénacél zártszelvény. Mivel több ponton záródnak, ezért a feltörésük mondhatni a lehetetlen kategóriába esik.

Az ajtó anyaga ellenáll a feszítésnek, rugdosásnak és egyéb rongálásnak. Így betörésbiztos megoldást jelent, amellyel biztonságban tudhatjuk értékeinket. Ezeket a sorokat olvasva azonban ne a raktáraknál és egyéb ipari létesítményeknél használt ormótlan vasajtók jelenjenek meg a szemünk előtt.

Ezek az ajtók ugyanis kívül faburkolattal rendelkeznek, amely rengeteg különböző színárnyalatban kérhető. Ráadásul lehetőségünk van üveges vagy bevilágítóval ellátott kivitelre is. Ezáltal egy olyan ajtó védi meg otthonunkat, amely nem csak szép, hanem erős is.

 

(Szponzorált cikk)

 

Hozzászólások