A tudatos vásárlókat az jellemzi, hogy mielőtt bármire kiadnák a pénzüket, alaposan megfontolják a választást. Felsorakoztatják egymással szemben a pro és a kontra érveket, majd hosszas mérlegelés után döntenek az adott termék megvásárlásáról. Nincs ez másképp akkor sem, ha grillsütő vásárlása előtt áll az ember. Hiszen a faszenes és a gázos grillsütőnek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Éppen emiatt olyan nehéz dönteni közöttük.

faszenes vagy gazos grillsuto

Ezért mi most összeszedtünk néhány érvet mellettük és ellenük is. Így neked nincs más dolgod, mint ezeket átböngészve eldönteni, hogy melyik típusú grillező az, ami a te igényeidnek leginkább megfelel.

Faszenes grillsütő

Kezdjük az összehasonlítást a Grillplaza.hu-nál kapható faszenes grillsütővel! A vásárlások alapján ez a mai napig a legnépszerűbb típus. Ennek elsődleges oka, hogy aki az igazi grillélményre vágyik, annak kizárólag a faszenes verzió jöhet szóba a tábortűzjelleg és az igazi füstös íz miatt.

Következő nagy előny, hogy a faszenes grillezők jellemzően viszonylag egyszerű eszközök. Így könnyű őket összeszerelni és karbantartani egyaránt.

Továbbá vélhetően az egyszerűség miatt, de az áruk is alacsonyabb, mint a gázos verzióké. Persze az üzemeltetés sem kerül sokba, hiszen a faszén sem egy drága tétel. Ennek ellenére a fűtőértéke kifejezetten jó.

Bár elsőre előnyként említettük a füstöt, de aki számára nem fontos az autentikus ízvilág, az ezt inkább hátrányként fogja értékelni. A füst nem csak az étel körül kering, hanem a szakács bőre, haja és ruhája egyaránt füstös lesz. Ez akkor nem jelent gondot, ha az adott nap a grillezésre van szánva. De ha valakinek programja van a sütögetés után, akkor kifejezetten hátrányt jelent.

Kezdő grillezők szokták még hátrányként emlegetni a begyújtást és a hőmérséklet-szabályozást. Hiszen gyakorlat nélkül ezek kissé nehézkes feladatok, de idővel persze bele lehet jönni.

Gázos grillsütők

A gázos grillezők kezelése a faszenes típusokkal szemben roppant egyszerű. A begyújtás csak egy gombnyomás, és a hőmérséklet szabályozása is egyetlen gomb eltekerésével megoldható.

Továbbá gázos grillsütőknél nincsen füst, így a szakács sem lesz füstös. De ha mégis ragaszkodnál a füstös ízvilághoz, akkor folyékony füst vagy füstölő doboz segítségével ez kivitelezhető.

Hátránya viszont, hogy a faszenes típusokhoz képest a gázos grillezők drágábbak, hiszen bonyolultabbak is, mint a faszénnel üzemelő társaik.

Ezenfelül problémát okozhat még, hogy nem lehet látni, mennyi gáz van a palackban. Ezért mindig kell, hogy legyen otthon egy pluszban, hiszen nem tudhatod, hogy az éppen üzemben lévő mikor fog kifogyni.

Ha sikerült sorra venned az előnyöket és a hátrányokat, és döntöttél, vedd fel a kapcsolatot a Grillplaza.hu-val. A minőségi kínálatból biztosan ki fogod tudni választani a számodra ideális darabot, legyen szó akár faszenes, akár gázos grillsütőről!

 

(Szponzorált cikk)

 

Hozzászólások