A kortárs irodalom megismerését nem segíthetik életrajzi összefüggések regényszerű tárgyalásai. Harsányan láttatott életük nem is a költőknek, íróknak, zenészeknek vagy képzőművészeknek van. Mégis: a mellettünk élő művészek élete hordoz olyan rejtett gócpontokat, traumákat és őrzött boldog pillanatokat, melyek megismerése közelebb hozhatja hozzánk műveiket is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezeket pedig unokáink talán már egy adott történelmi kor keretei között tárgyalt, ugyancsak regényes színezetű, netán emblematikus történetei között ismerik majd meg.

Engedjünk az inspirációnak!

A Kortárs Művészeti Szalon első estjén Birta Miklós gitárművész, Krulik Marcell fotóművész és Térey János költő lesznek a meghívott vendégek, akik az emlékezet mint művészeti alkotóelem szerepéről, működéséről beszélgetnek. Az est háziasszonya Kappelmayer Zita.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők 2015. február 23. 18.30-tól a Pesti Magyar Színházba (1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.)!

A rendezvényre a belépés ingyenes, azonban az ülőhelyek biztosítása érdekében ezen a címen lehet regisztrálni az eseményre.

Hozzászólások