Környezetünk védelméért a könyvtárban – A környezettudatosság és környezetvédelem jegyében a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár csatlakozott a Jane Goodall Intézet által meghirdetett, használt mobiltelefonokat gyűjtő Passzold vissza, tesó! című kampányhoz.

kornyezetunk vedelmeert

Környezetünk védelméért

Sokan lebecsülik a „sok kicsi sokra megy” elvre épülő, mindennapi apró cselekedeteket, melyek célja élő környezetünk védelme. Pedig egy szebb, élhetőbb és jobb jövőért csak együtt, egyénként tudunk tenni. Egy ilyen csekélynek tűnő, ám mégis jelentőségteljes lépés, hogy egy könyvtár tudatosan áll ki a környezetvédelem és a zöld szemlélet mellett, mert tudást, ismeretet átadni nemcsak az intézmény szolgáltatásai révén lehet.

A szemétszedést a Csalánosi Parkerdőben, valamint az erdőparki fatelepítést követően újabb „zöld” lépésként csatlakozott a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár a Jane Goodall Intézet használt mobiltelefon-gyűjtő akciójához, azaz a Passzold vissza, tesó!-hoz. A már elavult és javíthatatlan mobilokat, tableteket, GPS-eket, valamint azok töltőzsinórjait 2022. április 8-tól egy, a könyvtár előterében kihelyezett, felmatricázott gyűjtődobozban helyezhetik el a lakosok teljesen ingyen.

Emellett található továbbá egy elemgyűjtő doboz, valamint a Kecskeméti Vadaskert örvös medvéinek örökbefogadásáról szóló tanúsítvány is. E lépések nem titkolt célja, hogy erősítsük a könyvtárlátogatókban: egy kis odafigyeléssel mennyi mindent tehetünk élő környezetünk védelméért és a jövő generációjának életéért.

Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár

Facebook

Jane Goodall Intézet

Passzold vissza, tesó!

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások