Kecskeméten december 9-én, szombaton 17 órakor gyújtják meg a második adventi gyertyát a város koszorúján. Ezen a hétvégén kiemelten sok látogatóra számíthat ugyanakkor a Téli Fesztivál, hiszen most tartják a Luca Tánca Boszorkány Szombat elnevezésű programot is.

December 8-án, pénteken 18.30-kor a főtéri nagyszínpadon a koncert előtt ünnepélyes keretek között derül ki, hogy melyek a legjobb forralt borok és karácsonyi forró italok a Téli Fesztiválon. Ekkor adjuk át a FORRALT BOR és KARÁCSONYI FORRÓ ITALOK VERSENYE elismerő okleveleit. Az első ízben megrendezett megmérettetésen nagyszámú nevezett minta vett részt, a legtöbben a vörösbor alapból készített forralt bor kategóriában. A széles választékból nívós zsűri szigorú szakmai bírálatok alapján választotta ki a kategóriák legjobbjait. Egy különdíj is gazdára talált.

A borkóstoló zsűri

Ahogy megszokhattuk, 19.00 órakor koncert lesz a főtéri nagyszínpadon, a The Bits – Beatles emlékzenekar előadását élvezhetjük. A bátorság napja lesz ez a péntek, összhangban a szombati programmal. 5+1 oka van a szervezőknek arra, hogy miért bátor az, aki kijön a Téli Fesztiválra.

5+1 ok, amiért bátor vagy, ha kijössz pénteken a Téli Fesztiválra:
1. Elindulsz otthonról, leküzdve minden akadályt, hogy a fényben fürdő Főteret láthasd.
2.Korcsolyacipőt húzol, amiben elindulni önmagában egy bátor tett.
3. A mesés vidámparkban nem félsz összekoccanni néhány szomszédos dodzsemmel.
4. A vásárban a legfinomabb forró italból első felindulásból választasz kettőt (ezután biztos nem fogsz fázni).
5. Eljössz a kisszínpadnál (városháza előtt) lévő Fotóstúdiónkba, és kérés nélkül megtalálod a legmenőbb karácsonyi képeslapra való pózt a díszletünkben.
+1 ok: Ha ezt a képet megosztod az ismerőseiddel, akkor vagy igazán bátor.

 

Újdonság a Téli Fesztivál kínálatában a Guruló Zongora, amely sokak számára nagy meglepetésnek ígérkezik. Pénteken és szombaton 16.00-19.00 óra között lesz a Főtéren és környékén ez a nem mindennapi hangszer. Egy zongora ugyanis nem szokott mozogni, „sétálni a járdán” az emberek között. Most mégis szembejöhet velünk bármelyik pillanatban…

Szombaton 16.00 órakor az Ifjúsági Otthonban Hamupipőke történetét ismerhetjük meg a Tükörtermi Mesehangverseny keretei között egy kicsit más, egy kicsit zenésebb köntösben. Az eseményen belépő ellenében lehetséges részt venni.

 

A Főtéren 17.00 órakor kezdődik a gyertyagyújtás, adventi üzenetet mond Szerdi Szilárd, az Adventi Gyülekezet lelkésze. A második adventi gyertyát dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Dr. Salacz László országgyűlési képviselő gyújtják meg. Ezután ünnepi műsor következik a Városháza előtt helyi iskolák és művészeti csoportok közreműködésével. Zárásként hagyományos szeretetvendégség keretei között egy pohár meleg teával és harapnivalóval vendégelik meg az ünnepség résztvevőit.

Ezen a napon 18.30-kor gyülekeznek a Luca Tánca Boszorkány Szombat felvonulásán résztvevők a Hírös Város Turisztikai Központnál (volt Városi Mozi) és 18.45-kor dobosok, tűzzsonglőrök, táncosok felvezetésével érkeznek meg a főtéri nagyszínpadhoz. Itt közös sötétségűző táncot és játékos Luca-választást is láthatunk. Minden korosztályt szeretettel várnak a szervezők, és javasolják, hogy ha tehetik, jelmezben érkezzenek.

Vasárnap délután a főtéri nagyszínpadon 16.00 órakor városunk közismert zenekara, a Mosolyra Hangolók a kisgyermekes családokat várja. A zenekar ötletes játékokkal és kedves dalokkal mozgatja meg a játékos kedvű közönséget.

17.30-kor a Vitalitás TSE energikus showtáncát látva rögtön melegebbnek érezzük majd ezt a téli estét.
19.00 órakor pedig a Rapid Dance Tánciskola bemutatója következik, akik a junior és tini korosztály számára közkedvelt RapiDance stílusirányzatot követik és művelik nagy sikerrel.

 

Élményekkel, színekkel, illatokkal vár a Téli Fesztivál!

 

 

Hozzászólások