A Kecskeméti Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely 19. alkalommal rendezi meg a Versmondók Találkozóját játékos irodalmi délutánok formájában, melyre Kecskemét ifjú versmondóit várjuk. Rendezvényünk kapcsolódik a „Regösök húrján” országos vers- és prózamondó versenyhez. Jelentkezés: 2015. március 3.

szabolorinc

Az idei Versmondók Találkozója során megemlékezünk Szabó Lőrinc születésének 115. évfordulójáról.
Mottó: „Zúg, repes, árad a tücsökzene, nem tűri, hogy gondolkozz: üteme, szent ragály, elkap; mint már annyiszor!…” (Szabó Lőrinc 1900-1957)

Kérjük, hogy a jelentkezők verseiket a 19-20. századi vagy a kortárs magyar irodalom értékes alkotásaiból válasszák. Javasoljuk pl.: Áprily Lajos, Bella István, Buda Ferenc, Csoóri Sándor, Kosztolányi Dezső, Kukorelli Endre, Lackfi János, Nemes Nagy Ágnes, Kiss Ottó, Szabó Lőrinc, Zelk Zoltán, Weöres Sándor verseit.

A gyermekek életkoruknak megfelelően az alábbi korcsoportokban mutatkoznak be: 1-2., 3-4., 5-6., 7-8., 9-11. osztály. Osztályonként maximum 4 fő jelentkezését tudjuk fogadni. Kérjük, a versmondók verses mese elmondásával ne készüljenek! Helyszín: a találkozó egyes fordulóinak házigazdája a Kecskeméti Ifjúsági Otthon és a város általános iskolái. Jelentkezés: 2015. március 3-ig levélben vagy elektronikus formában az icsizmadia9@gmail.com címen.

versmondok_talalkozoja

A találkozó irodalmi délutánjai: 2015 áprilisában, májusában kerülnek megrendezésre. Nagy Versmondás a Költészet Napja tiszteletére a Városháza előtt: 2015. április 10. péntek 13.30 óra. A Versünnep, a találkozó záró rendezvényének várható időpontja: 2015. május 30. szombat 9 óra. A találkozó legjobb versmondói az 5-6., 7-8. osztályos korcsoportban részvételt nyernek a „Regösök húrján” vers- és prózamondó verseny országos döntőjébe.

A jelentkezési lapon kérjük feltüntetni:
•a versmondó nevét, osztályát, iskoláját,
•a választott vers íróját, címét,
•a felkészítő tanárának nevét.

Jelentkezési lap letölthető az Ifjúsági Otthon honlapjáról: www.kio.hu. Cím: Kecskeméti Ifjúsági Otthon, 6000 Kecskemét, Kossuth tér 4.„Versmondók Találkozója”. Együttműködő partnerünk: Magyar Versmondók Egyesülete. Támogatónk: NKA Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma. Információ: Csizmadia Ilona (76/481-523) vagy icsizmadia9@gmail.com címen kérhető.

Hozzászólások