A Múzeumok éjszakáján több programba is belopózott a költészet. Bár az egész rendezvény fantasztikus volt, hol szórakoztató, nevettető, hol megható vagy emelkedett hangulatú, a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Körének tagjai két helyszínen is a költészetet kínálták a programok mellé kulturális csemegének.

Június 23-án 15.00 órakor a Planetárium érdekes programtársulásának lehettek tanúi azok a gyermekek, akik az égbolt csodái mellett a költészet remekeiben is gyönyörködhettek. Az égi utazás során – Kisherceg módjára – nemcsak az egyes bolygókra jutottak el, hanem a Napról, a Holdról, a csillagokról is hallhattak verseket a Baráti Kör tagjainak tolmácsolásában.

A programot A Toll és Ecset Közhasznú Alapítvány, a Költők és Írók Baráti Köre és Dr. E. Kovács Zoltán csillagász szervezték. Zoli bácsi, a csillagász vezette a “csillagtúrát”, meg -megállt egy bolygónál, ahol a költők versbe foglalták a bolygó jellemzőit.
Közreműködtek: Kovács István József, Verzár Attila, Antalfy István,Újvári Ferenc, Kovács Sándor Pál. A gyermekek csillogó szeme, az óriási tapsvihar köszönet volt mindenért! A szervezők megállapodtak, hogy ezt jövőre is megismétlik.

A másik helyszín a Katona József Ház volt, ahol elég sokan megfordultak már a kora esti órákban is. Akinek kedve volt, az a kiállítás nézegetése közben leülhetett meghallgatni néhány szép, érdekes verset a Baráti Kör által írott és tolmácsolt alkotások közül. A programban közreműködött: Kovács István József, Újvári Ferenc, Antalfy István, Benkő Irén, Verzár Attila és Weninger Endréné.

Különleges élmény volt részesévé válni egy ilyen nagyszabású eseménynek.

Weninger Endréné

Hozzászólások