Kettős könyvbemutató volt a programja május 7-én, szombaton délután Kecskeméten a Hírös Agórában a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének összejövetelén. Meglepetésként a vendégeket csillogó gyermekszemek fogadták. A Lánchíd Utcai Általános Iskola hét kicsi diákja verssel köszöntötte az édesanyákat.

 

anyaknapja

 

A verseket dr. Hajnal Pálné Icuka nyugalmazott pedagógus tanította be. A vendégek között ott ült minden kicsinek az édesanyja is, őket egy-egy piros rózsaszállal lepték meg a gyerekek. A meglepetés része volt még egy dal is: Őze Éva énekelte és Szecsődi György gitározta a Mama, kérlek, meséld el nekem című dalt.

Majd Szabó Katalin kitűnő versmondónk mondott egy verset Vedres Ferenc könyvéből, melynek bemutatója ezután következett. Dr.Turai G. Kamil művészettörténész, esztéta, irodalmár nagyszerű könyvbemutatását hallgathattuk végig.

 

anyaknapja3

Őze Éva és Szecsődi György

Megismerhettük dr. Vedres Ferenc gyógypedagógus, jogász, költő életét, munkásságát, mindennapi életét. A költő kilenc évig dolgozott Kecskeméten, többek között a Bács-Kapocsnál is, mint újságíró. Megtudhattuk, hogy már régóta ír verseket, és munkásságát évekkel ezelőtt Baranyi Ferenc is méltatta. Felesége, Vedres Ibolya (Csibi) magyar-angol szakos tanárnő, akinek első írásait már a DÖRMÖGŐ DÖMÖTÖR-ben olvashattuk.

A Kiskunmajsán élő író-költő házaspár már 5. kötetét adja ki közösen. A humán beállítottságú, nagy empátiával élő, igen jó tollú páros kötete óriási sikert aratott a rendezvényen, amely a bemutatásnak is köszönhető volt.

 

Nagy L. Éva

 

Hozzászólások