A Kecskeméti Katona József Színház produkciói közül kettő is bekerült az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába június 9-18. között. A Tóték és a Macska a forró bádogtetőn című előadások lesznek láthatóak a POSZT-on.

 

totek5

 

Felszállt a füst! Hétfőn végre kiderült, mit láthat a közönség a 2016-os POSZT-on. A versenyprogramba tizenhat produkció, köztük hét nagyszínpadi és kilenc stúdióelőadás került be.

A nagyszínházi versenyprodukciók közé beválogatták a Nemzeti Színház Don Quijote-előadását (rendezte: Vidnyánszky Attila), a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színháztól a Túl zajos magányt (Ivo Krobot), a Pécsi Nemzeti Színház előadásában A vágy villamosát (Rázga Miklós), a Radnóti Színház Lear királyát (Alföldi Róbert), a Vígszínház Istenítélet (A salemi boszorkányok) című produkcióját (Mohácsi János), az Örkény István Színháztól A Bernhardi-ügy című előadást (Ascher Tamás) és a Székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásában a 12 dühös embert (Cserhalmi György).

 

totek7

 

A kamara- és stúdiószínházi előadások között szerepel a kecskeméti Katona József Színház két előadása, a Tóték (rendezte: Rusznyák Gábor) és a Macska a forró bádogtetőn (Zsótér Sándor), a budapesti Katona József Színház Az olaszliszkai című produkciómacska6ja (Máté Gábor), a budaörsi Latinovits Zoltán Színház Liliomfi-előadása (ifj. Vidnyánszky Attila), a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Nemzeti Színház közös színrevitelében A gát (Bérczes László), a pécsi Harmadik Színház Piszkavas című produkciója (Vincze János), a tatabányai Jászai Mari Színház Tartuffe-előadása (Szikszai Rémusz), a Forte Társulattól A te országod (Horváth Csaba), valamint egyetlen határon túli előadásként a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Vízkereszt, vagy amire vágytok című előadása (Bocsárdi László).

 

A június 9. és 18. között zajló színházi találkozó versenyprogramjába a Magyar Teátrumi Társaság részéről Kiss B. Atilla, Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Színházi Társaság részéről pedig Sólyom András filmrendező válogatta az előadásokat.

 

 

Hozzászólások