A hétvégén két döntőt is játszottak a Sparisok. Az ifjúsági és felnőtt korosztály számára rendeztek első osztályú országos ranglista versenyt a lányoknak Budapesten, az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban.

Az U19-esek páros versenyével kezdődött szombaton a küzdelem, ahol kecskeméti részről a Tölgyes-Polónyi és a Zsitva-Szabó pár volt érdekelt. Zsitváéknak rögtön az első körben meggyűlt a baja a Kemecsei-Nagy (Staisztika) párossal. Sajnos nem tudták felvenni a ritmust a jobb játékerőt képviselő egységgel szemben, és 3:0 arányú vereséget szenvedtek.

A Tölgyes-Polónyi duó viszont szépen vette az akadályokat, sorrendben először a Nagy-Pétery (PEAC) 3:0, majd Hudák (Statisztika)-Letanóczki (KSI) 3:0, és a Barcsai-Dohoczki (Statisztika) 3:0 mérkőzéseken keresztül jutottak a döntőbe, szett veszteség nélkül. A döntőben a Szosznyák-Tanács páros jó taktikával és kevés hibával megállásra kényszerítette a menetelést, így az ezüstéremmel Polónyinak immáron harmadszor sikerült az idősebbek között döntőt játszania nyár óta, ami kiváló teljesítmény.

ket dontot

Az egyéni számban, míg Szabó Anitának és Zsitva Viviennek nem jött össze a selejtező, és nem sikerült a főtáblára jutás, addig Polónyi Nóra viszonylag könnyen teljesítette a csoportját, és jutott a főtáblára. Itt első körben Dohoczki személyében egy csoport másodikkal találkozott, akit 3:0 arányban sikerült legyőzni. Ezután jött a nyolcaddöntőben a 19 éves Dari (Budaörs), a verseny első kiemeltje, aki a rutinját és a korkülönbséget érvényesíteni tudta Polónyi ellen, és nyert 3:0 arányban.

Vasárnap kerültek megrendezésre a felnőtt páros és egyéni számok, ahol a legjobbak nélkülözésével próbálták a versenyzők kihasználni a lehetőséget arra, hogy minél jobb eredményt tudjanak elérni. Párosban a Füle-Polónyi kettős első körben 3:1-re verte a Letanóczki (KSI)-Hudák (Statisztika) párost, majd a négy közé jutásért kikapott a későbbi győztes Laskai (Nyíregyháza)-Adamik (Tatai AC) pártól 3:0 arányban.

Egyéniben a sérüléssel bajlódó Drabantnak voltak ugyan jó pillanatai a csoportkörben, de sajnos két vereséggel búcsúzott a versenytől. Polónyi a csoportkörben három győzelemmel jutott a főtáblára, és jelezte, hogy az idősebbeknek is számolni kell vele. A főtáblán 4:2-re legyőzte Barcsait (Statisztika), majd a negyeddöntőben a versenyt később megnyerő Balogh (Békés) ellen vesztett egy látványos szoros meccsen a kecskeméti tehetség.

Füle Kata a selejtezőben begyűjtött egy nem várt vereséget, így a saját dolgát nehezítette meg azzal, hogy a főtáblán egyből a második kiemeltet kapta Molnár (Statisztika) révén. A végletekig kiélezett meccsen Füle a döntő szettben a legkisebb különbséggel 11-9-re nyert, így 4:3-mal ő lépett tovább. A négy közé jutásért azzal a Czeglédivel játszott, akitől a selejtezőben vereséget szenvedett, de itt már nagyobb összpontosítással és fegyelmezettebb játékkal sikerült 4:1-re megvernie.

Az elődöntőt az Extra Ligában klubtársával, Tölgyes Dorottyával vívta, ahol Füle tudott irányítani, míg Tölgyes nem találta az ellenszert, és Füle kerülhetett a döntőbe. A fináléban elmaradt a koncentráció Balogh (Békés) ellen, aminek következményeként a békési lány örülhetett a meccs végén, és állhatott a dobogó legfelső fokára.

Szabó Krisztián edző: A hétvégén szerzett két ezüstérem remek szereplés számunkra, de pont a két döntőt tekintve talán nagyobb odafigyeléssel, pontosabb játékkal lehetett volna fényesebb is az érem.

Sportág: asztalitenisz
Helyszín: Budapest Ormai László Asztalitenisz Csarnok
Időpont: 2021.10.23-24.
Korosztály: ifjúsági (U19), felnőtt

 

forrás: Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi tér

Kapcsolódó cikkünket itt találja.

 

 

 

 

Hozzászólások