Molière egyik legismertebb vígjátékának bemutatójára készül a kecskeméti színház társulata. A képzelt beteget Rusznyák Gábor rendezésében, Kocsis Pál címszereplésével láthatja a közönség október 6-tól a Kelemen László Kamaraszínházban.

Moliere darabja kacagtatóan komikus. Főhőse, Argan jómódú párizsi polgár, aki mániásan hisz saját betegségében. Mindent bevet a gyógyulásért, a távkézrátételtől a csakrapiócán át a tanganyikai bábasügérig… Molière görbe tükröt tart elénk, komédiázik, kifiguráz utolsó darabjában, amelyet a Mohácsi testvérek parádés átiratában láthat a kecskeméti közönség.

Az előadást a színészi játék teszi elsőrangúvá. A produkcióban színpadra lép Kocsis Pál, Magyar Éva, Decsi Edit, Illés Alexa, Adorjáni Bálint, Zayzon Zsolt, Farkas Ádám, Fazakas Géza, Hegedűs Zoltán, Szokolai Péter, Märcz Fruzsina, Csapó Virág. Díszlettervező Rusznyák Gábor, jelmeztervező Ignatovity Krisztina, dramaturg Tóth Kata. A szereposztás a következő:

A KÉPZELT BETEG

vígjáték
Molière műve alapján írták a Mohácsi testvérek

Argan, képzelt beteg – KOCSIS PÁL
Béline, Argan második felesége – MAGYAR ÉVA
Mimolette, Argan leánya, Cléante szerelmese – DECSI EDIT
Rouelle, Argan kislánya, Mimolette húga – ILLÉS ALEXA
Béralde, Argan öccse – ADORJÁNI BÁLINT
Cléante Coulom¬miers, Mimolette imádója – ZAYZON ZSOLT
D’Auveregne, orvos – FARKAS ÁDÁM
Dr. Thomas D’Auveregne, a fia – FAZAKAS GÉZA
Dr. Boursin, md – HEGEDŰS ZOLTÁN
Dr. Livarot, orvos – SZOKOLAI PÉTER
Toinette, szolgáló Arganéknál – MÄRZ FRUZSINA
Re Noire – CSAPÓ VIRÁG

Díszlettervező: Rusznyák Gábor
Jelmeztervező: Ignatovity Krisztina

Súgó: Ba Éva
Ügyelő: Berki Zoltán
Rendezőasszisztens és dramaturg: Tóth Kata

Rendező: RUSZNYÁK GÁBOR

Pontosan tudjuk, hogy korunk gyógyulni vágyó internetfelhasználói mi mindenre képesek, hogy visszanyerjék hőn áhított egészségi állapotukat. Egyetlen apró nyilallás a halántékba, szúró fájdalom deréktájon, és máris a legképtelenebb diagnózist állítja fel a virtuális orvostudomány, nem beszélve a többnyire minden csepp józan észt nélkülöző javallatról.

Nem lesz hát idegen számunkra történetünk címszereplője, a vagyonos párizsi polgár, a gyógyíthatatlan hipochondriában szenvedő Argan, aki a küszöbét átlépő valamennyi „csodadoktor” által meghatározott, nem ritkán egymásnak ellentmondó orvosi instrukciókat szigorúan betartva él. A szánni valóan tragikus főhős ezúttal kacagtatóan komikusnak bizonyul, gyógyíthatatlannak tetsző betegségénél pedig már csak hozzátartozói keserítik jobban a haláltól rettegő családapa mindennapjait.

Bemutató: október 6. péntek 19.00, Kelemen László Kamaraszínház

 

Fotók: Walter Péter

 

 

Hozzászólások