A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon az őszi hónapokban is várja az érdeklődőket színvonalas alkotóköreire, tanfolyamaira, szakköreire.


November 4. 14.00-17.00
KERÁMIA WORKSHOP
HALHATATLAN TÖKLÁMPÁS
A hagyományok szerint ősszel, amikor egyre rövidebbek a nappalok, az emberek különböző lámpásokat készítettek, hogy elűzzék a sötétséget. A lámpások fénye a szeretet és jóság melegségét fejezi ki.
Ha szeretnél egy olyan töklámpást, ami sosem fonnyad el, gyere és készíts anyukáddal, barátoddal, gyermekeddel egy különleges, egyedi kerámia lámpást. A közös alkotásban garantáltan örömödet leled majd!
Vedd figyelembe, hogy a workshop után üres kézzel mész haza, mert az általad készített munka még a műhelyben marad, hogy kiégetésre és mázazásra kerülhessen. Így a lámpásodat kb. egy-két hét múlva viheted haza.
Foglalkozásvezető: Lőrincz Luca keramikus
Részvételi díj: 2500 Ft (ez egy felnőtt és egy/két gyermek részvételét valamint egy lámpás készítését jelenti) további lámpások készítésének díja: 500 Ft/db

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet! A jelentkezéseket október 31-ig várjuk!
A foglalkozás megtartására minimum 10 fő jelentkezése esetén kerül sor!
További információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita,rita.acsai@hirosagora.hu, 20/4212-589

CSALÁDI ÜGYESKEDŐ DÉLUTÁNOK

Október 21. (szombat) 16.00 – 20.00
TÖKÖS NAP!
Egy vidám nap TÖKjó programokkal az egész családnak
Tervezett Programok:
Tökgasztro–Kecskeméti Szatyor Egyesület termékkóstoló és bemutató
TÖKügyes kezek – kézműves foglalkozások: Töklámpás faragás halloween tökből, üveglámpás díszítés, és egyéb kreatív meglepetéssel várunk
TÖKjó játékok – szabadtéri népi ügyességi játékok
Töklámpás felvonulás a belvárosban a TÖKbátor tűzzsonglőrök közreműködésével
További információk: www.hirosagora.hu
A társszervező Kecskeméti Szatyor Egyesület, KMJV támogatásával valósul meg.

ÓVODAI, ISKOLAI CSOPORTOKNAK AJÁNLJUK

VIZUÁLIS ÉS KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK
Hírös Agóra Ifjúsági Otthon

Óvodai, iskolai csoportfoglalkozások, kézműves mesterek vezetésével, melyek során évszakokhoz, ünnepkörökhöz, szokásokhoz kapcsolódó tárgyat alkotnak a gyerekek.
A foglakozásokra – 2017. október 1-től hétfőtől-péntekig 9.00-15.30 óra között – előzetes bejelentkezés alapján tudjuk fogadni a csoportokat.Az árak egy tárgy elkészítést jelentik.
Jelentkezés, időpont egyeztetés: 2017. szeptember 15-től folyamatosan
Információ: Acsai Rita, acsai.rita@hirosagora.hu, 20-4212-589

KERÁMIA csoportfoglalkozások
Ismerkedés az agyaggal, alakíthatóságával, nyomatok, állat és ember figurák mintázása, sípok, gyermekjátékok, tányér és bögre festés, ünnepekhez kapcsolódó ajándéktárgyak készítése.
Képes ajánlatunkat keresd honlapunkon, és facebook oldalunkon.
Foglalkozásvezető: Gömöry Dorottya, Lőrincz Luca
Részvételi díj: 700 Ft/fő

manóARTcsoportfoglalkozások ÚJ
A mindennapok sűrűjében egy csöppnyi kreatív kikapcsolódás. Az alkotás öröme a szeretett pillanatokért – anyák napjára, ünnepekre – fából, papírból, textilből.
Képes ajánlatunkat keresd honlapunkon, és facebook oldalunkon.
Foglalkozásvezető: Hájas Réka és más mesterek
Részvételi díj: 700 Ft/fő

RE-MIX csoportfoglalkozások
Kreatív és környezettudatos foglakozás.Az izgalmas újrahasznosítás során életre kel a lyukas bicikligumi, az összefilcesedett gyapjúpulcsi, vagy éppen a reklámújság…
Választható foglalkozások: textil lények maradék anyagból, merített papír (levélpapír, ajándékkártya, falikép készítése), re-ékszer készítés, bicikligumi állatkert.
Foglalkozásvezetők: Oláh Edit, Barkóczi Titanilla és más kézműves mesterek
Részvételi díj: 400 Ft/fő

ANIMÁCIÓS TITKOK csoportfoglalkozások ÚJ
A KÉPRŐL KÉPRE ANIMÁCIÓS FILMES MŰHELY szellemi és technikai adottságaiból adódó, szórakoztató-oktatási lehetőségiskolai csoportok számára.A 2 órás foglalkozás (esetleg foglalkozás sorozat) 13-15 fős (!), 5-12 osztályos, vagy középiskolás csoportok részére.
A program:
15-20 perc, rövid animációs filmtörténet, kiemelt hangsúlyt fektetve a különböző animációs technikák vetített, képes és szóbeli bemutatására, valamint a készítés módjának és technikájának megismertetésére.
100-110 perc animációs gyakorlatok, amelynek keretében mindenki a gyakorlatban is kipróbálhatja a különböző animációs filmkészítési technikákat; miközben átélheti a megmozdítás, az életre keltés (animálás) élményét.
A részvételhez rajztudás nem, de kíváncsiság és némi kreativitás szükséges.
Az elkészült munkákat egy kollektív pendrive-ra átírva, megkapja az osztály.
A 2000-től működő  Műhely – bár a legkorszerűbb képrögzítő- és számítógépes technikát, számítógépes programokat használja – tevékenységét a tradicionális, kézműves:  a rajzolt, a gyurma, a báb, a homok, fehér-tábla, stb. animációs technikákkal létrehozott filmek készítésére alapozza, amely technikákat  a résztvevők a kétórás foglalkozásokon megismerhetik és ki is próbálhatják.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Foglalkozás vezetők: Szoboszlay Péter, animációs filmrendező, vezetőtanár
Fazekas László, számítógépes animátor, rendszergazda
Gulyás Kis Ágnes, animációs asszisztens

Részvételi díj: 1200 Ft/alkalom/fő

 

 

Hozzászólások