A közeljövőben Kecskeméten nagyszabású sportrendezvény-sorozat indul. Ismét a szórakozás és ünneplés napja lesz 2018. január 27-e, a Kecskeméti Sportnap. Ebben kulcsszerepet játszott az, hogy a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége mellett a KMJV Közgyűlése Városstratégiai és Pénzügyi Bizottsága Sportmunkacsoportja is fontosnak tartotta a Sportnap üzenetét a város sporttársadalma felé.

Az összefogás, egymás megünneplése, a „sportszerű” kikapcsolódás és ráadásul mindez rendkívül színvonalas formában, fontos szerepet kell, hogy betöltsön a város sportéletében. A hagyományos Képviselők-Újságírók-Sportvezetők-Színészek labdarúgó kupa mindig kiváló hangulatban zajlik le. Nem csak a sportról, hanem egymás ugratásáról, vélt sérelmek játékos megjelenéséről, törlesztéséről is szól. A 10 órakor kezdődő bajnokság a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában lesz.

A városházi fogadás 14 órakor kezdődik a díszteremben, amelyre mintegy 140 fővel azon sportolók, sportvezetők kapnak meghívást, akik 2017-ben munkájukkal, kiemelkedő teljesítményükkel öregbítették Kecskemét jó hírnevét. Ez a fogadás elsősorban erkölcsi elismerést jelent a város vezetése részéről a Kecskeméten működő sportegyesületek tagjai felé.

A nap zárásaként pedig hagyományainknak megfelelően megrendezzük a Sportbálat, immáron 22. alkalommal! A Három Gúnár Rendezvényházban 19.00 órakor kezdődő eseményen a régi sportbálak magas színvonalát, barátias és egyúttal ünnepélyes hangulatát kívánják a szervezők visszahozni. Kiváló alkalom nyílik a Sportbálon arra, hogy a sporttársadalom tagjai találkozhassanak egymással, ünnepelhessék egymást, az egyesületi vezetők meghívhassák saját versenyzőiket, edzőiket, illetve támogatóikat egy kis kikapcsolódásra. Lobbizhatunk a város vezetésénél, hogy ismét a média figyelmébe kerülhessünk. 12 kategóriában lesznek átadva a legjobbaknak a szövetség által alapított Év Sportolója díjak.

A rendezvény támogatói: Bácsvíz Zrt., a Bács Security Kft., a Termostar Kecskeméti Hőszolgáltató Kft., az IFESZ Kft., a Kik-For Kft., a Technik-Park Heliport Kft., a Városgazdasági Nonprofit Kft., a Kecskeméti Decathlon, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft., a Félegyházi Pékség. A támogató cégek segítségével olyan belépőjegy ár (6.500 Ft) került meghatározásra, amely minél több érdeklődőnek megfizethető. Időben jelentkezzenek az érdeklődők, mert már elővételben a jegyek fele elkelt, és a tavalyi teltház várhatóan megismétlődik.

Belépőjegyet lehet vásárolni a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér irodájában. (Kecskemét, Széchenyi sétány 11., 76/488-527; info@kspari.hu)

 

Ujhidy Tibor elnök

 

 

Hozzászólások