2018. január 13-án, szombaton újabb előadásokkal várja az érdeklődőket a Ráday Múzeum Ásványokról kicsiknek és nagyoknak című sorozata.

Ezen a napon délelőtt 10 órától Dr. Fuxreiter Mónika Kristályok nyomában kalandozik majd a gyerekekkel. Együtt nyomoznak a kristályok után, rejtett kristályok felfedezésére indulnak. A sok érdekesség mellett kiderülhet, hogy melyik kristály szép és vajon miért, vagy, hogy mi is az a „kutyadobáló”.

Délután 16 órakor kezdődik a gimnazistáknak, egyetemistáknak és felnőtteknek szóló előadás, melynek prezentálója ez alkalommal Prof. Dr. Szakáll Sándor, a Miskolci Egyetem intézeti tanszékvezető egyetemi tanára lesz. Előadónk a téma kiemelkedő hazai szaktekintélye, számos új ásványfaj leírója. Több könyve és tanulmánya jelent meg Magyarországon az ásványok leírásával, bemutatásával kapcsolatban. Tervezett előadása érinti az új ásványfajok felfedezésének témáját, beszélni fog az új ásványok felismeréséről, az újdonság vizsgálatáról, valamint Rudabányai kutatásairól. A témáról bővebben ITT olvashatunk. 

Helyszín: Ráday Múzeum (Kecskemét, Kálvin tér 1.) Fuxreiter Ásvány-gyűjtemény. Belépő: diák – 200 Ft, felnőtt – 400 Ft.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A Ráday Múzeum eseményeivel kapcsolatos legújabb információk folyamatosan elérhetőek a múzeum facebook oldalán.  

 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 

Hozzászólások