A Katona József Napok keretében a Magyar Irodalomtörténeti Társaság kecskeméti csoportja és a Kecskeméti Ifjúsági Otthon közös rendezvénye két programból áll.

katonajozsef1

2014. november 17-én, hétfőn 14 órakor megnyitó előadás rendhagyó helytörténeti, iskolatörténeti óra formájában:

moraferenc1

„HÍRÖS” ISKOLÁK KECSKEMÉTEN – vetített képes előadás Kecskemét város fejlődéséről, jeles iskoláiról a XVIII. századtól a XX. századig; a város régi és mai egyházi és világi, állami iskolaépületeiről, oktatási kultúrájáról, a korabeli diákok életéről és tanáraikról. Előadó: Székelyné Kőrös Ilona helytörténész

moriczzsiga

15 órakor: „… TANULÓ FIAMNAK SZERETETTEL AJÁNLOM …”
címmel felolvasóverseny kecskeméti és Kecskemét környéki 7-9. osztályos és 10-12. osztályos diákok számára Katona József születésének 223. évfordulója, valamint – a Kecskeméthez több szállal kapcsolódó – Móra Ferenc és Móricz Zsigmond születésének 135. évfordulója alkalmából a nevezett írók alkotásainak és a róluk szóló műveknek részleteivel a XVIII. és XIX. századi gyerekek, diákok életéről, neveltetéséről, iskoláiról, tanulmányaikról, taníttatásukról.

katonanapok1

Nevezési díj: nincs. Jelentkezési határidők:
1. A felolvasóversenyre 2014. november 10-ig a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban (Kecskemét, Kossuth tér 4.) a jelentkező neve, iskolája, osztálya valamint a választott mű címe, írója megjelölésével.

2. A rendhagyó órára a versenyzőkön túl várjuk további érdeklődő csoportok előzetes bejelentkezését: 2014. november 13-ig.

Együttműködő partnerünk: Katona József Emlékház
Támogatóink:    NKA Szépirodalom és Ismeretterjesztés Szakmai Kollégiuma, KMJV Városi Támogatási Pályázat, Katona József Társaság, Forrás Szerkesztősége

Információ: Csizmadia Ilona (tel.,fax: 76/481-523, icsizmadia9@gmail.com)

Hozzászólások