Rowling nemrégiben adta ki első felnőtteknek szóló regényét, de hamarosan újból a gyerekeknek ír majd: egy kicsit fiatalabb korosztálynak, mint akinek a Harry Potter sorozatot szánta.


Az írónő szombaton a Cheltenham Irodalmi Fesztiválon beszélt a brit középosztályt bíráló The Casual Vanancy című új kötetéről. Interjújában  megerősítette a korábban felmerült találgatásokat is, miszerint következő munkája ismét gyerekkönyv lesz.


“Sokféle dolog van a laptopomon, köztük egy pár gyerekeknek szóló munka,  egy kicsit fiatalabb korosztálynak, mint akiknek a Harry Pottert szántam. Az egyik már szinte kész van, valószínűleg ez jelenik meg legközelebb. További felnőtteknek szóló könyvekhez is vannak ötleteim, de azokkal még nem jutottam ilyen messzire” – nyilatkozta.


A The Casual Vacancy-t “a brit középosztály könyörtelen sznobizmusáról és polgári képmutatásáról szóló történetként” írták le, amely kendőzetlenül ábrázol prostitúciót, erőszakot és kábítószerfüggést. A könyv már megjelenése előtt a bestsellerlisták élére került 2,6 millió példányos megrendelésével. A kritikusok azonban vegyes fogadtatásban részesítették, egyesek szerint unalmas, mások szerint tele van unszimpatikus, negatív hősökkel.

Az írónő azt is elárulta, hogy eddigi pályafutása során depresszióval küzdött, számos alkalommal szorult segítségre, hogy fel tudja dolgozni a hírnévvel és gazdagsággal járó terhet. Hozzátette: az írás segít neki, hogy felülkerekedjen a depressziós időszakokon.


Élete kiemelkedő eseményeként festette le a nyári londoni olimpiát, ahol részese lehetett a megnyitó programjának. Rendkívüli büszkeséggel töltötte el, hogy felolvashatott egy részletet JM Barrie Pán Péter című művéből.

 

Forrás: MTI

Hozzászólások