November 25-tól érkezik a hazai mozikba a Jean Seberg tragikus élettörténetét feldolgozó film. A híres amerikai színésznő Jean-Luc Godard „Kifulladásig” című filmjének női főszerepéről ismert.

A Kristen Stewart főszereplésével mozikba kerülő életrajzi dráma-krimi-thriller számos nemzetközi filmfesztiválon sikerrel szerepelt. A kritikák mind kiemelték Stewart brilliáns alakítását.

A valós események alapján készült filmben Seberg nyílt házasságban él férjével, Romain Garyvel, akivel egy gyermeket nevelnek Párizsban.

Hollywoodi útra készül, hogy ottani karrierjét népszerűsítse, és szeretetben elbúcsúzik férjétől. A repülőgép első osztályán szemtanúja, hogy a Fekete Párducok híres aktivistája, Malcolm X unokatestvére jelenetet rendez: a férfi ragaszkodik ahhoz, hogy oda ülhessen, ahová akar, és azt állítja, hogy „királyi családtagként” kellene bánni vele. Seberg vonzódni kezd hozzá; a férfi Hakim Jamalként mutatkozik be.

Az Egyesült Államokba érkezve Seberg észreveszi, hogy a repülőtéren a fekete aktivisták kisebb tüntetésbe kezdenek, hogy jelezzék nemtetszésüket a bánásmód miatt, amelyet Jamal és útitársai kaptak a járaton, azt sugallva, hogy az egész incidenst a nyilvánosság és a légitársaság lejáratása érdekében rendezték meg. Seberg csatlakozik a tüntetőkhöz, és szolidaritásból felemeli az öklét a „fekete erő” tisztelgésével.

A nő nem veszi észre, hogy az FBI beépített emberei a repülőtéren tartózkodnak, és lefényképezik őt az aktivistákkal együtt.

A fényképet ezután feldolgozzák, és az FBI úgy dönt, hogy amíg az Egyesült Államokban van, figyelni fogják a tevékenységét, és lehallgatják a telefonbeszélgetéseit.

 

A film november 25-től érkezik a hazai mozikba, eredeti nyelven, magyar felirattal, a Pannonia Entertaiment forgalmazásában.

Vetítési helyszínek

Budapest Puskin Mozi TBA
Budapest Toldi Mozi TBA
Cegléd George Pal Filmszínáz 2021.11.25
Jászberény Lehel Film-Színház 2021.11.25
Szeged Belvárosi Mozi 2021.11.25
Szentendre P’art Mozi 2021.11.26
Szolnok TISZApArt Mozi 2021.11.25

 

Forrás: Pannonia Entertaiment

Hasonló cikkünk:

Meghitt dokumentumfilmmel búcsúzik Tina Turner a rajongóktól