Október 7-én a XII. kerületi Hegyvidéki Kulturális Szalonban tartották Lelkes Miklós Zsolt könyveinek bemutatóját. A szerzőt édesapja, Lelkes Miklós mutatta be, majd az elmúlt évben megjelent öt kötet tartalmi elemeiről, születésük körülményeiről, írói elvekről, valamint a szerző további terveiről hallhattunk.

uton
Megtudhattuk, hogy az író, Lelkes Miklós Zsolt kimondottan érdeklődik a gasztronómiai témák iránt, és ez a tematika könyveiben is számos alkalommal megjelenik. Nemcsak írni szeret róluk,hanem ő maga is kedveli a jó ételeket. A természet, a hegyek, a növények és az állatok szeretete is meghatározó élményt jelentenek számára. Külön érdekesség, hogy szabadidejében szeret makettkatonákat készíteni.

Az Ősi kincsünk, a magyar konyhaművészet című kiadvány a magyarság táplálkozási szokásainak fejlődésével, a konyhaművészet történetének tömör összefoglalásával korokon és országokon átívelő áttekintést ad, miközben azt is megismerhetjük, milyen külföldi hatások érték a magyar konyhát az elmúlt évszázadok során.

Az Úton című novelláskötetben a könyvismertető szerint a 2000-es évek kisembereinek problémáiról, döntéseiről, nehézségeiről szóló elbeszéléseket olvashatunk, és a történetek során megkérdőjeleződik a világ fekete-fehér, jó és rossz kettőség szerinti felosztásának helytállósága.
Miként viselkedik az intővadász? Miért humoros alak Fradi asszonyság? Nővér-e Jakab nővér? Jó dolguk van-e a szanatóriumi macskáknak? – Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatunk az elbeszélésekből.

sarkanyolok_vere
A Sárkányölők vére című színdarab az 1956-os forradalom és szabadságharc küzdelmeiben részt vevő embereknek állít emléket.

A Kötéltánc című kötet kalandregény és krimi műfaját egyesítő története érdekes, egzotikus tájakra röpíti az olvasót, miközben a főszereplők egy ellopott szupertitkos rakéta nyomába erednek. Kazah, kirgiz és üzbég tájak adják a hátteret a rokonszenves kalandorok vándorlásaihoz. A négy főszereplő – három férfi és egy nő – nagy pénzért kockáztatja életét, és velük van jóban-rosszban Csajkovszkij, a kutya.

koteltanc

A Tiltott gyümölcs című regényének főszereplője a Kötéltáncból már ismert Gerard Lynx (beszélő név, a francia szó jelentése hiúz) és a gyönyörű orosz lány, Másenyka. A nyaralásnak indult utazás nem várt meglepetéseket tartogat számukra, majd veszélyes helyzetekbe is sodródnak. Izgalmas kalandjaik színhelye Franciaország és Olaszország.

A könyvbemutató végén Lelkes Miklós Zsolt azt is elárulta, hogy karácsony előtt két újabb könyve jelenik meg: Az amazóniai rejtély az ősi inka kultúra világába vezeti el az olvasót, a Kolev András hivatásos konyhafőnökkel közösen jegyzett Az Osztrák-Magyar Monarchia ízeiből című gasztronómiai kalauz pedig 77 ételreceptet mutat be, melyek a Monarchia népeinek konyhaművészetéből adnak ízelítőt.

A kötetek megvásárolhatók az Underground Kiadó webáruházában.

Hozzászólások