Fényfesztivál Pécsett – Gladiátorok, Vesta papnők, ó- és középkori harcosok, történelmi divatshow, zsonglőrök, tűztáncosok, 5 méteres sárkányok és még több tucat látványos érdekesség várja az ország minden szegletéből ide látogatókat és a pécsieket július 1. és 3. között. Na meg éjszakai fényfestés minden mennyiségben és felületen az egész belvárosban!

fenyfesztival1

A 2000 éves Pécs szó szerint megelevenedik július első hétvégéjén, egy különleges és egyedülálló fesztiválon Pécsett. A Zsolnay Fényfesztiválhoz hasonló, nagyszabású program talán még sosem volt Magyarországon, egész hétvégés szórakozást jelent majd a látogatóknak.

A fényfesztivál keretében életre kel a múlt a belvárosban napközben, nevezetes történelmi helyszíneken, köztereken és eldugott utcácskákban egyaránt. Időutazás lesz ez a világ számos szegletéből érkezett művésszel, gladiátorokkal, Vesta papnőkkel, ó- és középkori harcosokkal, zsonglőrökkel, vásározókkal és még több tucat látványos érdekességgel.

fenyfesztival3

Ahogy leszáll az éj, egy másik világba csöppen a fesztivál közönsége, ahol a képzelet veszi át a főszerepet. Fényárba borul a pécsi belváros, az álló és mozgó fényfestészeti remekek, fényépítmények és fényinstallációk között újra érdemes felfedezőútra indulni. Pénteken és szombaton este a közönség Magyarország első nemzetközi építészeti fényfestő versenyének döntőjét láthatja a pécsi Székesegyház homlokzatán és tornyain.

Több külföldi produkció, köztük világhírű előadók is érkeznek a fesztiválra, mint például a háromszoros Grammy-díjra jelölt Natalie Imbruglia új lemezével.

fenyfesztival4

A lenyűgöző hangulatú, háromezer fős szabadtéri színpad világsztárokat felvonultató koncertjei, a mediterrán hangulatú utcákon felépülő új cirkuszi és utcaszínházi produkciók, a városlakók bevonásával létrehozott közösségi fényalkotások, az egész fényfesztivál életre szóló élményt varázsolnak a pillanatokból, amelyeket együtt élhetünk át Pécsett, július első hétvégéjén.

fenyfesztival5

Információ:

www.zsolnayfenyfesztival.hu

A Fesztivál facebook oldala

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Kft.

Hozzászólások