Téged is vonz, hogy kiállj emberek elé, és elmondd azt, ami foglalkoztat? Úgy érzed, olyan gondolat jár a fejedben, amiről mindenkinek tudnia kell? Szeretnél egy hatásos és látványos beszédet tartani, de még nincs meg a tapasztalatod, felkészültséged? Mi találtunk egy érdekes lehetőséget, ami neked is segíthet a céljaid elérésében. Megtudhatod, hogyan válj érdekes és szórakoztató előadóvá.

A TEDx rendezvények

Ez pedig a TEDx rendezvénysorozat. Ha egy magvas gondolatot szeretnél közkinccsé tenni, itt lehetőséged lesz a piros kerek szőnyegen előadni azt, és megérteni, hogy a szenvedély az igazi mozgatórugója az előadásnak. Persze az sem mindegy, hogyan mondod, ehhez pedig jobb, ha igénybe veszel egy TEDx-ben jártas idegenvezetőt. Lássuk is, hogy mit tud hozzátenni az előadásodhoz egy ilyen segítő.

● Megvilágítja azt, hogy hogyan vagy képes arra, hogy a témád kibontakoztatása ne legyen unalmas, érdektelenséget kiváltó és élettelen.

● Segít abban, hogyan küszöböld ki a beszédtechnikai hibákat, így pedig élvezhetővé teheted az előadást.

● Tanácsot ad abban, hogyan kerüld el a hangod remegését, erőtlenségét, a hangsúlyod monotonitását, sőt azt is megmutatja, hogyan mellőzd az ő-zéseket és fogalmazz lényegretörően.

● Elmondja és megmutatja, hogy milyen nonverbális jelekre figyelj oda a közönségnél, amiket ha okosan olvasol, tudhatod, hogy hányadán is álltok. Ha pedig ezt okosan kezeled, akkor tudni fogod, hogy éppen min változtass.

● Segít, hogy urald a színpadi viselkedésedet, gesztusaidat, így pedig biztos lehetsz abban, hogy minden a helyén lesz, és egy idő után már ösztönösen fogsz mozogni a piros kerek szőnyegen.

● Nem mellékesen pedig megtanulod, hogyan juttasd célba az üzenetedet.

● Hatékony segítséget nyújt az előadás felépítésében, annak hatásos és lényegre törő kezdésében, valamint lezárásában egyaránt.

Hiszen az üzenet nem minden, azt vállalható és közönség elé tárható formába kell önteni. Az sem mindegy, hogy mindezt hogyan tesszük, hiszen a legmagvasabb gondolatok is besülhetnek egy sótlan, unalmas előadással, míg egy felszínesebb üzenet is lehet érdekfeszítő és követendő. Egy TEDx rendezvény során rengeteg példát, energiát és lehetőséget kaphatsz arra, hogy kihozd magadból a maximumot!

Itt az ideje, hogy megértsd, hogy a jó előadás alapja egy jó ötlet, de ez nem elegendő mindenre. Ebből fontos az, hogy hogyan készül el egy jó vázlat, majd abból egy gördülékeny előadás. Ha pedig ezek megvalósulnak, akkor az előadásból egy lenyűgözött közönség lesz, – ez már mondhatni garantált.

Hogyan? A kulcsszó: TEDx

 

 

Hozzászólások